Η Τουρκία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε ένα ανελέητο «λουτρό αίματος» σύμφωνα με το Αμερικανικό ινστιτούτο

Μοιράζει όπλα στους οπαδούς του ο Ερντογάν 


Το American Enterprise Institute, αναφέρει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ότι η Τουρκία πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει ένα εσωτερικό ανελέητο εμφύλιο πόλεμο και ένα λουτρό  αίματος,  το οποίο «προετοιμάζεται» εντατικά από το ισλαμικό κόμμα του ΑΚΡ και προσωπικά από τον ίδιο τον Ερντογάν.

Για το σκοπό αυτόν το κυβερνών κόμμα έχει  αρχίσει την εντατική  έκδοση αδειών όπλων  για τους νομιμόφρονες Τούρκους οπαδούς του Ερντογάν, ιδίως μέσω της Οθωμανικής Αρχής Νεότητας (Osmanli Ocaklari).

Επίσης ο επικεφαλής του τουρκικού «μισθοφορικού στρατού» ή (εταιρεία συμβούλων άμυνας) SADAT, ο περιβόητος  στρατηγός Adnan Tanriverdi, ο οποίος αποτελεί το «δεξί χέρι» του Τούρκου προέδρου και πειθήνιο όργανο του για όλες τις «βρομοδουλειές» εντός αλλά και εκτός χώρας, είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Ο Tanriverdi υπενθυμίζεται ότι  είχε αποταχθεί από το τουρκικό στρατό, όντας επιτελικός αξιωματικός στο γενικό Επιτελείο κατά τη διάρκεια του «ήπιου» πραξικοπήματος της ισλαμικής πτέρυγας των Τούρκων αξιωματικών το 1997 και φαίνεται αποφασισμένος να εκδικηθεί την κοσμική τάξη των Κεμαλιστών αξιωματικών.

Η SADAT ,  εκπαιδεύει συνεχώς Τούρκους  παραστρατιωτικούς και ειδικές δυνάμεις, και δημιουργεί μια νέα τουρκικής εμπνεύσεως Ισλαμική Επαναστατική Φρουρά του  Ερντογάν.

Πράγματι, η οργάνωση αυτή  είναι πίσω από πολλές δολοφονίες αμάχων που κατηγόρησαν στα  μέσα ενημέρωσης τον Τούρκο πρόεδρο .

Όλο αυτό παραπέμπει σε ένα μεγάλο παιχνίδι του Ερντογάν. Αυτός φαίνεται να επιθυμεί  τον δικό του  θρησκευτικό  έλεγχο της τουρκικής νεολαίας μέσω του ιδρύματος  Παιδείας της Τουρκίας (TÜRGEV) και του ηγέτη της Χαουρετίν Καραμάν, υποτακτικού του  ισλαμιστή ηγέτη Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο  Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αποκαλέσει το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου ως ένα «δώρο από τον Αλλάχ».

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε  τον πρώην σύμμαχο Ιμάμη  Φ. Γκιουλέν ότι  είναι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, η γένεση του  οποίου παραμένει ασαφής.

Το μόνο σίγουρο, αναφέρει το αμερικανικό ινστιτούτο είναι  ότι η απόπειρα πραξικοπήματος έγινε  η  κύρια δικαιολογία του Ερντογάν για να εξαγνιστούν όλες του οι «αμαρτίες» του,  και να προωθήσει ο ίδιος ακόμα πιο ταχύτατα την ύποπτη ατζέντα του για την χώρα.

Πολλά από αυτά που έχουν  αναφερθεί στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ισχύουν και αφορούν συνεχείς και αδιάκοπες εκκαθαρίσεις,  δασκάλων  καθηγητών πανεπιστημίου, δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών κά.

Αλλά  που  έκανε ο Ερντογάν τις τελευταίες ημέρες με την στρατο-χωροφυλακή και  την αστυνομία αρχικά  με την εκδίωξη 1125 έμπειρων στελεχών, αλλά  και τον διορισμό νέων διοικητών , αγγίζει την  «σπονδυλική στήλη» του σώματος αυτού και αποσαφηνίζει την πρόθεσή του για το μέλλον της Τουρκίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν διόρισε νέους επικεφαλείς της  αστυνομίας σε 61 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας. Επίσης απέταξε με διάταγμα 55 επικεφαλείς αξιωματικούς της αστυνομίας από  κεντρικές υπηρεσίες της  που ασχολούνταν με την αντιτρομοκρατία και άλλα  κρίσιμα πόστα.

Οι περισσότεροι από τους επικεφαλείς τους οποίους διόρισε ο Ερντογάν είναι έντονα εθνικιστές, πολύ νέοι και σχετικά άπειροι, και έτσι είναι πιθανό να εκτελέσουν  πολύ πιο υπάκουα και πιο εύκολα  τις εντολές του Ερντογάν.

Η βία κατά των Κούρδων αποτελεί καθημερινό φαινόμενο και όχι μόνο εναντίον αυτών , αλλά και εναντίων  πολλών  φιλελεύθερων Τούρκων πολιτών οι οποίοι θεωρούνται αντιδραστικοί και φυλακίζονται.

Οι Κούρδοι συλλαμβάνονται μαζικά  και μπορεί να κρατηθούν στην φυλακή  χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρο για έξι μήνες.

Εκεί υπάρχει μια σημαντική αύξηση των βασανιστηρίων των κρατουμένων προκειμένου να αποσπαστούν ομολογίες, και αυτό αποτελεί μια  πρακτική που έχει γίνει συχνότερη από τον Ιούλιο του 2016.

Αλλά, όπως ο Ερντογάν επιδιώκει να αλλάξει το σύνταγμα, θέλει επίσης να κερδίσει παντού και σε όλα.

Όποιος  όμως κερδίζει παντού στην Τουρκία  το μόνο βέβαιο  είναι ότι θα είναι ο ίδιος  επικεφαλής στο λουτρό αίματος που θα καλύψει την χώρα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια