Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Έρχονται πολύ ακραία φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες – Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα


Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Σάββατο (26/11/2016) αρχής γενομένης από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (25/11/2016) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) θα επηρεαστούν:

Αύριο, Σάββατο (26/11/2016) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά.
Την Κυριακή (27/11/2016) και τη Δευτέρα (28/11/2016) το Ιόνιο (κυρίως οι νοτιότερες περιοχές), η Πελοπόννησος, η Στερεά, οι Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, πιθανόν η Θεσσαλία και τη Δευτέρα και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τη Δευτέρα σταδιακά στο Ιόνιο και τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές θα εξασθενήσουν.
Επισημαίνεται ότι με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη (29/11/2016) αναμένονται:
Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια