Απειλή τρόμου για την επίσκεψη Ομπάμα - Πυρήνες της Φωτιάς: «Με σαμποτάζ θα τους χαλάσουμε τη γιορτή»

Απειλές κατά του προέδρου των ΗΠΑ διατυπώνει η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε προκύρηξή της την οποίαδημοσίευσε στο Indymedia και με την οποία αναλαμβάνει την για την βομβιστική επίθεση στα Εξάρχεια με στόχο την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Οι συντάκτες της προκήρυξης δίδουν υπόσχεση βίας, η οποία δεν θα είναι – όπως σημειώνεται – «περιστασιακή εκτόνωση» και μιλούν για σαμποτάζ στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Στις 15-16 Νοεμβρίου επισκέπτεται την Ελλάδα ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama. Η αριστερή κυβέρνηση, που μέχρι χθες διαδήλωνε κάτω από το σύνθημα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», τώρα θα τον υποδεχθεί με τιμές. Η φιέστα της εξουσίας θα μετατρέψει την Αθήνα σε μία πόλη υπό στρατιωτική κατοχή, με χιλιάδες μπάτσους στους δρόμους να επιβάλλουν την ισχύ του καθεστώτος. Οι αναρχικοί, ως ο μόνος εσωτερικός εχθρός της εξουσίας, μπορούμε να γίνουμε ο καταλύτης της σύγκρουσης και να  τους χαλάσουμε τη γιορτή…

Μπορούμε να τους επιστρέψουμε ελάχιστη από τη βία που ασκούν καθημερινά πάνω μας... τη βία της οικονομικής κρίσης, των πολέμων στη Μέση Ανατολή, των δολοφονιών στην Παλαιστίνη, του φασισμού στην Ουκρανία, των συγκρούσεων στην Αφρική, των στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Ευρωπαϊκή νωση… Όμως η οργάνωση επιθέσεων και συγκρούσεων, κατά την επίσκεψη του
αμερικανού προέδρου, δεν θέλουμε να περιοριστεί σε μια περιστασιακή εκτόνωση, περιμένοντας την επόμενη διαδήλωση, την επόμενη απεργία, τον επόμενο πόλεμο…

Το σαμποτάζ της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου μπορεί να είναι η αρχή της δημιουργίας ενός οργανωμένου αναρχικού κινήματος, με σκοπό την επίθεση στο εδώ και τώρα και την καταστροφή του κράτους και της εξουσίας», αναφέρεται στο συγκεκριμένο απόσπασμα για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα.


Πως και γιατί χτυπήσαμε την εισαγγελία Τσατάνη


Αναφορικά με την επίθεση στηνεισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη οι συντάκτες στην προκήρυξή τους με τίτλο «Πώς και γιατί χτυπήσαμε την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη», σημείωνουν:
«Οι σύντροφοι του πυρήνα μας, που ανέλαβαν την εκτέλεση της επίθεσης, αναζήτησαν και εντόπισαν την εισαγγελέα και το σπίτι της. Επειδή έμενε σε πολυκατοικία στην οδό Ιπποκράτους 112 και υπήρχε κίνδυνος να τραυματιστούν άσχετοι άνθρωποι απ” το στόχο μας επιλέξαμε να τοποθετήσουμε εκρηκτικό μηχανισμό μέτριας ισχύος με 3kg εκρηκτικής ύλης και διπλό σύστημα χρονοκαθυστέρησης (…) Οι σύντροφοι που τοποθέτησαν τη βόμβα, αφού επιβιβάστηκαν στο όχημα διαφυγής, πραγματοποίησαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και απομακρύνθηκαν από την περιοχή» αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου σχετικά με τη βομβιστική επίθεση.

Κατηγορούν την κ. Τσατάνη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του Βατοπεδίου, του Ανδρέα Βγενόπουλου αλλά και την προφυλάκιση της Εύης Στατήρη ως κατηγορούμενη για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Τα μέλη της οργάνωσης αφήνουν να εννοηθεί ότι έχουν καταφέρει να στρατολογήσουν νέα μέλη: «υπάρχουν σύντροφοι που θεωρούν ότι ο ένοπλος αγώνας είναι ο τρόπος πραγμάτωσης της αναρχικής επανάστασης».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια