Μία από τα ίδια και χειρότερα!

Η αλλαγή είναι η μόνη ανθρώπινη συνθήκη που παραμένει αμετάβλητη εις τους αιώνας των αιώνων. «Τα πάντα ρει και ουδέν μένει» είπε ο Ηράκλειτος και η φράση του παραμένει σχεδόν ακατάρριπτη.

Η λέξη «σχεδόν» υπάρχει στη φράση επειδή υφίστανται ελάχιστες μεν, αλλά σημαντικές εξαιρέσεις στον κανόνα της ατέρμονης μεταβολής που διέπει την πλάση. Η σημαντικότερη εξαίρεση είναι ο ίδιος ο Θεός. Ο Δημιουργός όλων, η πηγή απάντων, ο Λόγος, η υπαρκτή, μοναδική αλήθεια δεν μεταβάλλεται. Άλλη εξαίρεση στον κανόνα των διαρκών μεταβολών είναι η απαράλλακτη προσήλωση της ημεδαπής πολιτικής ελίτ στην εξυπηρέτηση της παρακμής και τη μεταχείριση του ψεύδους ως εργαλείου χρήσιμου για την παραμονή στην εξουσία.

Όλοι υπόσχονται δραστική μεταβολή των όρων διεξαγωγής του πολιτικού «παιχνιδιού» και άπαντες διαψεύδουν εαυτούς άμα τη αναλήψει των εξουσιαστικών καθηκόντων τους.

Και με τον ΣΥΡΙΖΑ ουδέν άλλαξε. Αρχικά, ο νυν πρωθυπουργός και τότε αντιπολιτευόμενος Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευτεί ότι «θα τους τρελάνουμε στη νομιμότητα». Όπως ήταν αναμενόμενο, ουδεμία σοβαρή και αξιομνημόνευτη εξέλιξη σημειώθηκε στο μέτωπο του ξεκαθαρίσματος του δυσώδους τοπίου στη χρεοκοπημένη πατρίδα μας. Το αντίθετο έγινε.

Οι πυορροούσες πληγές, που γέμισαν με αρρώστια το εθνικό σώμα, ράβονται στα γρήγορα δίχως να καυτηριαστούν. Όπως έγραψε σε σχετικό άρθρο της η εφημερίδα μας, «άρον άρον, με αποκλειστική ευθύνη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκλήρωσε τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή για τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, με τη δικαιολογία του μεγάλου όγκου των πρακτικών.

Το πρόωρο κλείσιμο της επιτροπής θα έχει ως συνέπεια να μην προσέλθουν για κατάθεση οι πρώην εκδότες της “Ελευθεροτυπίας” Μάνια Τεγοπούλου και Χάρης Οικονομόπουλος, ο δημοσιογράφος Άρης Δαβαράκης, που έχει καταγγείλει ότι το site του χρηματοδοτήθηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, ο Κώστας Γιαννίκος του ΑΛΤΕΡ, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, καθώς και ακόμη δύο μάρτυρες σχετικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ».

Ο κύκλος των μεγάλων υποχωρήσεων και υπαναχωρήσεων κλείνει (για την ώρα) με την άρνηση του υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου να γίνει εξεταστική για τα Μνημόνια και το χρέος. Ο κ. Τσακαλώτος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Νικήτα Κακλαμάνη, είπε για το θέμα ότι δεν πρέπει να γίνει αφορμή πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά αντικείμενο επιστημονικής... μελέτης.

Άραγε, οι νεκροί, οι ξενιτεμένοι, οι εξαθλιωμένοι άνεργοι, οι απελπισμένοι, πενόμενοι Έλληνες θα μπορούν να... διαβάσουν την επιστημονική μελέτη που προτείνει ο κ. Τσακαλώτος;

Όποιος πολιτικός θέλει να τιμήσει τους νεκρούς και να υπηρετήσει τους ζωντανούς δεν κάνει συνέδριο ή επιστημονική ημερίδα, αλλά μεριμνά ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη - το βασικότερο θεμέλιο οποιασδήποτε Πολιτείας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια