Κίνηση αντιπερισπασμού από ΗΠΑ: Αναπτύσσει 6.000 στρατιώτες μέσα σε ευρωπαϊκό έδαφος

Πολεμικές προετοιμασίες και περικύκλωση των δυτικών ρωσικών συνόρων


Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αναπτύξουν εσπευσμένα σχεδόν 6.000 στρατιώτες  σε ευρωπαϊκό έδαφος τους επόμενους δύο μήνες , ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον διεθνή τύπο.

Η πρόσθετη τεθωρακισμένη ταξιαρχία με εκατοντάδες νέα αμερικανικά άρματα μάχης  και  4.000  επίλεκτα στρατεύματα, αποτελεί μια σοβαρότατη κλιμάκωση στο ευρωπαϊκό πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ . Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν  επιπλέον 1.750 στρατεύματα της 10ης Ορεινής Μεραρχίας.

Ο  υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ δήλωσε ότι η πρόσθετη ταξιαρχία θα αφιχθεί  τον Φεβρουάριο του 2017.

Αρχικά, θα συμμετέχουν σε ταχύρυθμη εκπαίδευση επί πολωνικού εδάφους για εξοικειωθούν τα αμερικανικά πληρώματα με το έδαφος που θα επιχειρήσουν μελλοντικά . Επίσης ένοπλες δυνάμεις επιπέδου τάγματος  θα αποσταλούν σε Βουλγαρία, Ρουμανία και στις χώρες της Βαλτικής.

Αυτά τα στρατεύματα θα παραμείνουν στο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στις χώρες της Βαλτικής και μετά  τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, και  θα συμμετάσχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης στην Πολωνία, την Λετονία, την Εσθονία, την Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Γεωργία.

Σε παλαιότερο άρθρο με τίτλο (από Νατοϊκή «γραμμή Μαζινό» σε έξι χώρες της ανατολικής Ευρώπης έναντι της Ρωσίας), είχαμε αναφέρει και επιβεβαιωθήκαμε ότι  κατά παλαιότερη  επίσκεψη του στην Βουλγαρία ο γγ του ΝΑΤΟ, ο οποίος είχε  αποκαλύψει το σχέδιο της συμμαχίας και τις κινήσεις στρατηγικής έναντι της Ρωσίας.

Στο σχέδιο αυτό συμπεριλαμβάνονταν τουλάχιστον 6 χώρες , της ανατολικής Ευρώπης στις οποίες  θα μεταφέρονταν νατοϊκές  χερσαίες δυνάμεις, άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, πολεμικά αεροσκάφη , σε μια προσπάθεια « κατασκευής μιας νέας γραμμής Μαζινό στην ανατολική Ευρώπη».

Πρόκειται δηλαδή για προ-ειλημένο σχέδιο και όχι για απόφαση που πάρθηκε λόγω των γεγονότων στην Ευρώπη. Οι πολεμικές προετοιμασίες αφορούν την στρατηγική περικύκλωση του δυτικού ρωσικού τμήματος των συνόρων με στόχο την πλήρη «αποξένωση»  του από τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα.

Επίσης οι ΗΠΑ βρίσκουν εκ νέου την ευκαιρία  να μεταφέρουν αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη μετά τον β” παγκόσμιο και ψυχρό πόλεμο  , με σκοπό να εφαρμόσουν και στην «πράξη» την  συμφωνία ΤΙΙΡ , και τον  πλήρη έλεγχο των λαών της ΕΕ, από οποιαδήποτε «παρασπονδία».

Σε οποιαδήποτε «συμφωνία», «συνεννόηση »  ΕΕ και Ρωσίας , οι ΗΠΑ θα εξοβελίζονταν στην αμερικανική ήπειρο μακριά από τις εξελίξεις, του πάντοτε  «γνωστού  και πολιτισμένου από την αρχαιότητα κόσμου», που βρέχεται  από την Μεσόγειο θάλασσα.







* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια