Ανάκληση 2,8 εκατομμυρίων πλυντηρίων από τη Samsung, μετά από αναφορές ατυχημάτων

Η Samsung ανακαλεί περίπου 2,8 εκατομμύρια πλυντήρια στις ΗΠΑ, εν μέσω αναφορών ότι το πάνω μέρος των συσκευών μπορεί να αποκολληθεί κατά τη χρήση- αφού δεν έχει ακόμα κοπάσει ο θόρυβος από την υπόθεση της ανάκλησης του Galaxy Note 7, λόγω κινδύνου υπερθέρμανσης και εκρήξεων.

Η ανάκληση των πλυντηρίων γίνεται περίπου έναν μήνα αφού η εταιρεία είχε αναφέρει πως συζητoύσε πιθανά ζητήματα ασφαλείας με κάποια από τα πλυντήριά της με την US Consumer Product Safety Commission. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Samsung είχε λάβει 733 αναφορές για πλυντήρια όπου είχε σημειωθεί «υπερβολική δόνηση, ή αποκόλληση του άνω μέρους από το σώμα του πλυντηρίου» σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής υπηρεσίας, με εννιά τραυματισμούς.
Η Samsung, σε ανακοίνωσή της, υπογράμμισε πως θα παρέχει στους πελάτες της δωρεάν επισκευή στο σπίτι, ή μια αποζημίωση για αγορά νέου πλυντηρίου. Για τους πιο πρόσφατους πελάτες προγραμματίζεται πλήρης επιστροφή χρημάτων.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η ανάκληση επηρεάζει 34 μοντέλα από το 2011 και μετά. Σημειώνεται πως η εταιρεία είναι ήδη αντιμέτωπη με αγωγές για τα πλυντήριά της, με την πιο γνωστή από αυτές να έχει υποβληθεί από τρεις καταναλωτές, που υποστηρίζουν ότι οι συσκευές τους «εξερράγησαν» κατά τη χρήση και πως η εταιρεία γνώριζε για το πρόβλημα τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2013, λόγω υπόθεσης με «έκρηξη» πλυντηρίου στην Καλιφόρνια όπου τραυματίστηκε μια γυναίκα. Η συγκεκριμένη αγωγή περιλαμβάνει φωτογραφίες πλυντηρίων με αποκολλημένα τα άνω μέρη, ενώ σχετικά βίντεο κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Μία από τους ενάγοντες, η Μισέλ Θάξτον (Ντάλας) υποστηρίζει πως το πλυντήριό της, το οποίο είχε αγοράσει τον Μάιο του 2015, εξερράγη ξαφνικά τον Απρίλιο του 2016, με την έκρηξη να είναι τόσο ισχυρή που θύμισε βόμβα, κατά την ίδια.
Η Samsung αναφέρει πως συνεργάζεται με την αμερικανική υπηρεσία και καταστήματα λιανικής για να ενημερωθούν οι πελάτες, ενώ διευκρίνισε πως δεν επηρεάζονται συσκευές εκτός βόρειας αμερικής.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της Wall Street Journal, τον Απρίλιο του 2013, η εταιρεία είχε προβεί σε μια από τις μεγαλύτερες ανακλήσεις προϊόντων στην Αυστραλία, που αφορούσε σε 150.000 πλυντήρια, μετά από από αναφορές για φωτιές που φέρονταν να είχαν προκληθεί από συσκευές της.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια