Τον Ιούνιο του 2017 το Ράλλυ Ακρόπολις

Με  την τελική απόφαση, όσον αφορά την οριστική σύνθεση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι  (ERC) για το 2017, να αναμένεται να ληφθεί στις 30 Νοεμβρίου, οπότε και πραγματοποιείται η συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου της FIA στη Βιέννη, η Eurosport Events, εταιρεία που έχει την ευθύνη προώθησης του θεσμού, έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη εκδοχή του προτεινόμενου ημερολογίου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/seitanf1)

Σύμφωνα με αυτήν την πρόταση, η διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στη «φυσική» της ημερομηνία (2-4 Ιουνίου), ως τέταρτος γύρος. Σε κάθε περίπτωση, γεγονός είναι πως στη συνεδρίαση της 30ής Νοεμβρίου θα ληφθεί και η τελική απόφαση για το ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι(WRC), αίτηση ένταξης στο οποίο έχει καταθέσει από το καλοκαίρι η ΟΜΑΕ, και μόνο τότε θα ξεκαθαρίσει το πού θα τοποθετηθεί από πλευράς FIA ο αγώνας. Αν και είναι σαφές πως οι ελπίδες μας για επιστροφή στο Παγκόσμιο, είναι περιορισμένες.

Με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος να διατηρεί πάντα το κλίμα καλής συνεργασίας με τη Eurosport Events, δεν πρέπει να αγνοηθεί το ότι στις 22 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη η διαδικασία αρχαιρεσιών για το νέο ΔΣ της ΟΜΑΕ, κάτι που σημαίνει ότι την οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή ή μη του αγώνα θα κληθεί να πάρει το επερχόμενο Συμβούλιο.

Πέραν αυτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurosport Events, εκτός Πρωταθλήματος φαίνεται να μένουν κάποιοι παραδοσιακοί αγώνες, όπως αυτοί της Ιρλανδίας, της Εσθονίας και του Βελγίου. Από πλευράς χρονικού ενδιαφέροντος, η μεταφορά του Ράλι Κύπρου στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να δώσει στον αγώνα που διεξάγεται σε μικτές επιφάνειες μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ νέο χρώμα στο θεσμό θα δώσει το Ράλι Ρώμης, που είναι προγραμματισμένο για τις 15-17 Σεπτεμβρίου.

Αν και προς το παρόν η Eurosport Events ανακοινώνει οκτώ αγώνες, πρόθεσή της είναι το ημερολόγιο να συμπεριλάβει ακόμα δύο, με τους οδηγούς να «κρατούν» βαθμολογικά τα έξι καλύτερα αποτελέσματά τους. Ο επικεφαλής συντονισμού του Πρωταθλήματος, Jean-Baptiste Ley, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία μας με τη Motorsport Italia, που βρίσκεται πίσω από το Ράλι Ρώμης, το οποίο στα τρία χρόνια που διοργανώνεται έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους σημαντικότερους αγώνες στην Ιταλία. Επίσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίζουμε τη μακρόχρονη συνεργασία μας με κάποιους από τους καλύτερους αγώνες της Ευρώπης. Το ημερολόγιο θα περιλαμβάνει έως δέκα αγώνες, και εξετάζουμε το ενδεχόμενο της προσθήκης τουλάχιστον ενός γύρου στην Κεντρική Ευρώπη. Οι ομάδες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την υλικοτεχνική μας υποστήριξη για τους αγώνες που διοργανώνονται σε νησιωτικές χώρες, καθώς στόχος μας είναι η διατήρηση του κόστους σε λογικό πλαίσιο».


Προσωρινό ημερολόγιο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2017*
2-4 Μαρτίου: Azores Airlines Ράλι (Πορτογαλία, χώμα) J
31 Μαρτίου-2 Απριλίου: Θα ανακοινωθεί (Νότια Ευρώπη, χώμα)**
4-6 Μαΐου: Ράλι Κανάριων Νήσων El Corte Inglés (Ισπανία, άσφαλτος) J
2-4 Ιουνίου: Ράλι Ακρόπολις (χώμα)**
16-18 Ιουνίου: Ράλι Κύπρου (Κύπρος, μικτό)
3-5 Αυγούστου: Ράλι Ρζέσζοου (Πολωνία, άσφαλτος)
25-27 Αυγούστου: Ράλι Μπαρούμ (Τσεχία, άσφαλτος) J
15-17 Σεπτεμβρίου: Ράλι Ρώμης (Ιταλία, άσφαλτος) J
6-8 Οκτωβρίου: Ράλι Λιέπαγια (Λετονία, χώμα) J
3-5 Νοεμβρίου: Θα ανακοινωθεί (Κεντρική Ευρώπη, άσφαλτος) J**

*Το ημερολόγιο υπόκειται σε έγκριση της FIA. 
**Εκκρεμεί συμφωνία με τον promoter.
J = Προσμετρά στο Πρωτάθλημα Νέων του ERC.


*** Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια