WRC, Ράλλυ Μ. Βρετανίας 1η Ημέρα - Πάτησε γκάζι ο Ogier | Βίντεο

Ο Sebastien Ogier άνοιξε την διαφορά του από τον διώκτη του Ott Tanak και πήρε ανάσα στην πρωτοπορία του αγώνα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Thierry Neuville, με τους Hayden Paddon και Kris Meeke να είναι κοντά του.

Στην 6η θέση, σχεδόν ένα λεπτό πίσω από τον Ιρλανδό είναι ο Dani Sordo, με τον Mads Ostberg να τον ακολουθεί. Στην 8η θέση βρίσκεται ο Jari-Matti Latvala που αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων και ένα σπασμένο ημιαξόνιο. Οι Stephane Lefebvre και Esappeka Lappi συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Αναλυτικότερα:

SS5:

O Sebastien Ogier ήταν ο ταχύτερος στο δεύτερο πέρασμα της πρώτης ειδικής, ανοίγοντας την διαφορά από τον Ott Tanak που σημείωσε τον τρίτο χρόνο, ενώ τον δεύτερο χρόνο σημείωσε ο Jari-Matti Latvala. Τον τέταρτο χρόνο, 10,7 δευτερόλεπτα από την κορυφή, σημείωσε ο Kris Meeke με τα Hyundai των Hayden Paddon, Thierry Neuville και Dani Sordo να τον ακολουθούν. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Mads Ostberg, Eric Camilli και Esappeka Lappi. Ο Craig Breen τούμπαρε το DS3 του, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

SS6:

Τον ταχύτερο χρόνο και στην μικρή έκτη ειδική διαδρομή σημείωσε ο Sebastien Ogier, με τους Thierry Neuville και Ott Tanak να τον ακολουθούν, 1.2 και 2.3 δευτερόλεπτα πίσω. Τον τέταρτο χρόνο, ένα δέκατο πίσω από τον Εσθονό, σημείωσε ο Kris Meeke, με τους Dani Sordo και Jari-Matti Latvala να είναι πίσω του. Στην έβδομη θέση βρέθηκε ο Esappeka Lappi, με τους Hayden Paddon, Mads Ostberg και Stephane Lefebvre να συμπληρώνουν την δεκάδα.

SS7:

Και στην 7η ειδική διαδρομή ταχύτερος ήταν ο Sebastien Ogier, ανοίγοντας κι’άλλο την διαφορά από τον δεύτερο Ott Tanak, ενώ τον τρίτο χρόνο σημείωσε ο Thierry Neuville. Οι Hayden Paddon και Kris Meeke ακολούθησαν, με τον Dani Sordo να σημειώνει τον έκτο χρόνο. Οι Mads Ostberg και Stephane Lefebvre ακολούθησαν, με την δεκάδα να κλείνουν οι Eric Camilli και Esappeka Lappi. Πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων του αντιμετώπισε ο Jari-Matti Latvala, δίνοντας ελπίδες στην Hyundai για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

SS8:

Ο Thierry Neuville ήταν ο ταχύτερος στην τελευταία ειδική της ημέρας, με τον Sebastien Ogier να είναι δεύτερος, 7 δέκατα πίσω. Τον 3ο και 4ο χρόνο σημείωσαν οι Hayden Paddon και Kris Meeke, με τους Mads Ostberg, Dani Sordo και Ott Tanak, που είχε κλατάρισμα 6 χλμ πριν τον τερματισμό, να ακολουθούν. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Eric Camilli, Stephane Lefebvre και Pontus Tideman. Η ειδική ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς ένας κριτής έπαθε καρδιακή προσβολή.

Αναλυτικά η κατάταξη:
ΘέσηΟδηγόςΣυνοδηγόςΔιαφορά
1S. OgierJ. Ingrassia1:44:31,2
2O. TanakR. Molder+37,3
3T. NeuvilleN. Gilsoul+31,7
4H. PaddonJ. Kennard+3,8
5K. MeekeP. Nagle+2,0
6D. SordoM. Marti+52,4
7M. OstbergO. Floene+30,1
8J.M. LatvalaM. Anttila+1:06,3
9S. LefebvreG. De Turckheim+48,0
10E. LappiJ. Ferm+23,4



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια