RS-28 SARMAT! Νέος ρωσικός πυρηνικός υπερ-πύραυλος που μπορεί να εξαφανίσει χώρες σαν την Γαλλία! | Βίντεο

Το ρωσικό πολεμικό επιτελείο παρουσίασε τα σχέδια του για τον μεγαλύτερο διηπειρωτικό πυρηνικό πύραυλο μέχρι σήμερα, που σύμφωνα με πολλούς θα μπορούσε να εξαφανίσει από τον χάρτη, χώρες στο μέγεθος της Γαλλίας.

Οι πρώτες  εικόνες του πυραύλου, επισήμως γνωστού ως RS-28 Sarmat, δόθηκαν στην δημοσιότητα, δείχνοντας το γιγαντιαίο μέγεθος του, ο οποίος θα έχει την ικανότητα να μεταφέρει έως και δέκα βαριές εκρηκτικές κεφαλές και δεκαέξι ελαφρύτερες ή έναν συνδυασμό εκρηκτικών κεφαλών και αμυντικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με το Sputnik, ο ισχυρός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να «σβήσει από το πρόσωπο της γης χώρες στο μέγεθος του Τέξας ή της Γαλλίας».

Αυτό που ανησυχεί την Δύση και το ΝΑΤΟ, είναι το γεγονός ότι ο πύραυλος έχει σχεδιαστεί με τεχνολογία αορατότητας (stealth) που του επιτρέπει να βρίσκει τον στόχο, χωρίς να εντοπίζεται από τα συστήματα ραντάρ.



Σύμφωνα με εμπειρογνώμονα, η εξέλιξη της πυραυλικής και πυρηνικής τεχνολογίας θα είναι τόσο καταστροφική, που θα κάνουν τις ατομικές βόμβες που έπεσαν στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μοιάζουν με «πυροτεχνήματα».

Οι πύραυλοι επίσης σχεδιάζονται να πετάνε  με υπερηχητικές ταχύτητες που θα καθιστούν τα περισσότερα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας άχρηστα.

Το πυραυλικό σύστημα σχεδιάζεται στο γραφείο σχεδιασμού Makeyev Rocket και αναμένεται να μπει σε υπηρεσία στις αρχές του 2018.


Το γραφείο σχεδιασμού, το οποίο κυκλοφόρησε και τις εικόνες, δήλωσε τα εξής: «Σύμφωνα με διάταγμα της ρωσικής κυβέρνησης» στο Γραφείο Σχεδιασμού Makeyev Rocket  δόθηκε εντολή να ξεκινήσει το σχεδιασμό και την ανάπτυξη για τον πύραυλο Sarmat.

«Τον Ιούνιο του 2011, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπέγραψε συμβόλαιο για την ανάπτυξη του πυραύλου.

«Το στρατηγικό σύστημα πυραύλων θα αναπτυχθεί προκειμένου να δημιουργηθεί ένα εξασφαλισμένο και αποτελεσματικό πυρηνικό αποτρεπτικό παράγοντα για τη στρατηγική των δυνάμεων της Ρωσίας.»



Ειδικοί εμπειρογνώμονες στα οπλικά συστήματα προειδοποιούν ότι ο πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει πόλεις σε μεγάλες αποστάσεις, όπως το Λονδίνο ή τις Ανατολικές και Δυτικές Ακτές των ΗΠΑ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια