Αυτό είναι το χιλιάρμενο: Η Ρωσία στέλνει στη Μεσόγειο τo Bόρειο Στόλο και τους Στόλους Βαλτικής και Ειρηνικού – Σοκ στο ΝΑΤΟ με αιφνιδιασμό Β.Πούτιν

Του Βασίλη Καπούλα

Τη μεγαλύτερη αρμάδα από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου στέλνει η Ρωσία στην Μεσόγειο. Δεν είναι υπερβολή ότι αν το ΝΑΤΟ στείλει, που λογικά θα γίνει, ισάριθμο ή μεγαλύτερο αριθμό πλοίων μπορούμε να κάνουμε λόγο για το χιλιάρμενο.

Πριν λίγο ΝΑΤΟικός αξιωματούχος έκανε δηλώσεις αποκαλύπτοντας το μέγεθος της ρωσικής αρμάδας που πλέει προς Μεσόγειο:

Η Ρωσία αναπτύσσει όλο τον Βόρειο Στόλο της και το μεγαλύτερο μέρος από το Στόλο της Βαλτικής με τον Στόλο του Ειρηνικού έτοιμος να συνδράμει.

«Αυτό δεν είναι φιλικό κάλεσμα. Σε δύο εβδομάδες θα δούμε κρεσέντο αεροπορικών επιδρομών στο Χαλέπι ώστε η Ρωσία να ανακηρύξει την νίκη της».

Στη Μεσόγειο κατευθύνονται το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», το 252 μέτρων μήκους πυρηνοκίνητο πυραυλοφόρο καταδρομικό κλάσεως Κίρωφ, ο «Μέγας Πέτρος», δύο αντιτορπιλικά κλάσης Udaloy, τα Kulakov και Severomorsk με τη συνοδεία βοηθητικών, ενός πετρελαιοφόρου ανοιχτής θαλάσσης και ένα πλοίο έρευνας και διάσωσης

Δύο κορβέτες από το στόλο της Βαλτικής κλάσης 20380 τις «Сообразительный» και «Стойкий».

Από την Βαλτική έχει αποπλεύσει επίσης και η νεότερη φρεγάτα τoυ Ρωσικού Ναυτικού τύπου 11356  «Admiral Essen» ενώ θα πλεύσει και η «Admiral Grigorovich» καθώς θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις στην Μεσόγειο.
Η φρεγάτα «Yaroslav the Wise» κλάσης Neustrashimy η οποία βρίσκεται ανοιχτά της Υεμένης αναμένεται να πλεύσει και αυτή.

Ταυτόχρονα ο Στόλος του Ειρηνικού αποφάσισε να πραγματοποιήσει ασκήσεις με το Ινδικό Ναυτικό στην περιοχή όμως της Δυτικής Ινδίας δηλαδή στον ινδικό Ωκεανό νότια της Αραβικής Χερσονήσου.

Αν χρειαστούν ενισχύσεις όλα αυτά τα πολεμικά πλοία της συγκεκριμένης μοίρας αναμένεται να πλεύσουν.

Συμβατικά υποβρύχια τύπου Improved Kilo, και δύο πυρηνοκίνητα επιθετικά κλάσεων Akula και Yasen θα βρίσκονται στην περιοχή.

Στην περιοχή της βόρειας Θάλασσας εντοπίστηκαν σήμερα 5 F-15 της USAF F-15 στην Squawk 7002,.

Σκιά της ρωσικής αρμάδας είχε γίνει η Ισπανική φρεγάτα Juan de Borbón (F-102) και το USS Porter.

Η Ρωσική αρμάδα ξεκίνησε ασκήσεις στην περιοχή από 19 μέχρι 21 Οκτωβρίου.






* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια