Το Facebook περνάει στην εικονική πραγματικότητα

Ο ιδρυτής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ συνομίλησε με τη σύζυγό του δοκιμάζοντας δημοσίως τις νέες δυνατότητες του κοινωνικού δικτύου


Την εικονική εκδοχή του Facebook παρουσίασε για πρώτη φορά ο ιδρυτής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, στο πλαίσιο του συνεδρίου Oculus Connect, που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο.

Με τη βοήθεια της μάσκας εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift του ομίλου και του πολυαναμενόμενου χειριστηρίου του Oculus Touch, ο Ζάκερμπεργκ «βούτηξε» στον εικονικό κόσμο του κοινωνικού δικτύου, συνομίλησε με την σύζυγό του, Πρισίλα Τσαν, είδε τι κάνει ο σκύλος του και τράβηξε μια οικογενειακή φωτογραφία με τη βοήθεια ενός εικονικού selfie stick.


Στιγμιότυπο από την ζωντανή συνομιλία του Ζάκερμπεργκ με την σύζυγό του Πρισίλα Τσαν

Ο Ζάκερμπεργκ σε ρόλο εικονικού «ξεναγού»

Κατά την παρουσίαση των εικονικών δυνατοτήτων της νέας εκδοχής του Facebook για το Oculus Rift, ο Ζάκερμπεργκ περιηγήθηκε με το κοινό στους χώρους του σπιτιού του και του γραφείου του και τόνισε ότι μέσω του εικονικού δικτύου οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν αμέτρητα πράγματα: από το να παρακολουθήσουν ζωντανά βίντεο, μέχρι να ταξιδέψουν στον… Άρη.

Ο διευθύνοντας σύμβουλος του Facebook προσέθεσε ότι το σύστημα χειρισμού Oculus Touch πρόκειται να φέρει την επανάσταση ως προς την έκφραση των συναισθημάτων των avatars στον εικονικό κόσμο. Μελλοντικά, προσέθεσε, τα 3D χειριστήρια – τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα προς 200 δολάρια  - θα συνοδεύονται από τεχνολογία ανάγνωσης των εκφράσεων του προσώπου του χρήστη με αποτέλεσμα να μεταφέρουν τα συναισθήματά του αυτόματα στον εικονικό του χαρακτήρα.

Η μάσκα VR της Facebook, Oculus Rift, κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στην τιμή των 599 δολαρίων τον περασμένο Μάρτιο και σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες στις 20 Σεπτεμβρίου. Όπως αποκάλυψε ο Ζάκερμπεργκ, η εταιρεία τώρα εργάζεται πυρετωδώς για την ανάπτυξη μιας νέας, προσιτής μάσκας VR και στόχος του είναι η δημιουργία γυαλιών ηλίου επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια