Ν.Τραμπ προς Χ.Κλίντον: «Θα σε στείλω φυλακή για το e-mail gate - Είπα κάποια πράγματα για τις γυναίκες ο άντρας σου όμως τα έκανε»

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Στην αντεπίθεση πέρασε στο χθεσινό ντιμπέιτ ο Ντόναλντ Τραμπ αφού το σύστημα Κλίντον επιδίωξε να τον ποινικοποιήσει για ιδιωτική του συζήτηση που έκανε πριν 10 χρόνια και στο δεύτερο ντιμπέιτ αναφέρθηκε στο αυτονόητο: «Εγώ είπα απλά λόγια, ο άνδρα σου τα έκανε πράξεις»

Στο δεύτερο αυτό debate ήταν φανερό ότι ο Τραμπ ήταν σαφέστατα καλύτερος από την Χ.Κλίντον την οποία το Σύστημα συνεχίζει να την προωθεί σκανδαλωδώς.

«Ήταν ένα άσχημο debate, ένα γκρίζο debate» σχολιάζουν και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ προεξοφλώντας ότι κάπως έτσι και θα είναι το τρίτο και τελευταίο προεδρικό debate που θα διεξαχθεί στις 19 Oκτωβρίου.

Οι δημοσιογράφοι που κλήθηκαν να στριμώξουν στη γωνία τους Χίλαρι και Τραμπ ήταν ο Άντερσον Κούπερ, δημοσιογράφος του CNN και ο πιο δημοφιλής δηλωμένος γκέι δημοσιογράφος στις ΗΠΑ και η 63χρονη δημοσιογράφος του ABC, Μάρθα Ράντατς. Η Ράντατς κάθε Παρασκευή βρίσκεται στο πλατό της εκπομπής "This Week" με τον Τζορτζ Στεφανόπουλο.

Επί 90 λεπτά, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον κρατιόταν από την καρέκλα της κάτι που έδειχνε ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ τις ταλαιπωρίες για πολύ. Υπήρξαν και κάποιες φορές που καθόταν στην καρέκλα έξω-έξω σαν να ήθελε να ξεκουραστεί.

Μια μύγα πάντως την βρήκε πολύ βολική για να ξαποστάσει.



Ο σύζυγός της, Μπιλ Κλίντον και η κόρη της, Τσέλσι παρακολούθησαν την τηλεμαχία στην πρώτη σειρά που βρισκόταν στο ακροατήριο. Πάντως στο ύφος τους φαινότανε τώρα ότι δεν ένιωθαν  τόσο σίγουροι όσο στο πρώτο ντιμπέιτ. Ειδικά ο Μπιλ ήξερε ότι η ιστορία με τα «σεξιστικά» σχόλια θα γυρίσει εναντίον του.

Ο Τραμπ απολογήθηκε στον αμερικανικό λαό για τα σχόλια που έκανε για τις γυναίκες μιλώντας ιδιωτικά όμως, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από την οικογένειά του και ο άνθρωπος είπε το αυτοόητο ότι «υπάρχουν άλλα, σαφώς σοβαρότερα θέματα για να ασχοληθούμε την παρούσα φάση».

Φυσικά δεν παρέλειψε να θυμήσει το παρελθόν του Μπίλ Κλίντον και για αυτό υπενθύμισε όλες τις πρώην ερωμένες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ που κατηγορούν τον σύζυγό της Χίλαρι ότι τις κακοποίησε σεξουαλικά με την ανοχή της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος για το χρίσμα.

Άλλωστε η Χίλαρι Κλίντον επέλεξε να μην πει απολύτως τίποτα τότε που ο άνδρας της έκανε ότι έκανε και φυσικά να μη τον χωρίσει ακριβώς σκεπτόμενη ότι κάποτε θα ήταν προεδρική υποψήφια.





Φυσικά ο Ν.Τραμπ επανήλθε στο αυτονόητο. Ότι για το σκάνδαλο «e-mail gate» θα πρέπει να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη κάτι που δεν έγινε διότι προφανώς το εμπόδισε η κυβέρνηση Μ.Ομπάμα και είπε χαρακτηριστικά ότι «Θα έπρεπε να είσαι φυλακή»



Εκείνη την στιγμή το κοινό ξέσπασε σε ζητωκραυγές και αμέσως το Σύστημα επενέβη ζητώντας του να «σωπάσει»!

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύθηκε ότι, εάν εκλεγεί πρόεδρος, θα ορίσει ειδικό εισαγγελέα για τη διεξαγωγή έρευνας κατά της αντιπάλου του.

«Εάν νικήσω, θα δώσω διαταγή στον υπουργό μου της Δικαιοσύνης να ορίσει ειδικό εισαγγελέα για να ρίξει φως στο θέμα σας, διότι ποτέ δεν ειπώθηκαν τόσα ψέματα, ποτέ δεν υπήρξαν τόσα κρυμμένα πράγματα».

«Είναι πραγματικά καλό που κάποιος με το ταμπεραμέντο του Ντόναλντ Τραμπ θα επιφορτισθεί με την τήρηση των νόμων στης χώρα μας. Και εδώ ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά για φυλακή σε μία υπόθεση στην οποία η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν θεώρησε ότι πρέπει να δώσει συνέχεια», απάντησε η Κλίντον παραβέποντας βέβαια να πει ότι ο διευθυντής του FBI είναι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ από την κυβέρνηση Ομπάμα.

"Οι υποψήφιοι νικητές δεν απειλούν να ρίξουν στη φυλακή πολιτικούς αντιπάλους», δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος του προέδρου Τζορτζ Μπους, Αρι Φλέισερ στο Twitter. Ένας πρόεδρος δεν απειλεί με δικαστική δίωξη έναν πολίτη, εδώ ο Τραμπ τελεί εν αδίκω».

Αποδεικνύοντας έτσι ότι το Σύστημα ελέγχει και τα δύο κόμματα και φοβάται τον Ν.Τραμπ διότι είναι ένας αναεξέλγκτος δισεκατομμυριούχος ο οποίος δεν κρύβει τίποτα από αυτά πυο πιστεύει και κάνει. Συνεπώς δεν είναι εκβιάσιμος.

Από την αρχή της τηλεμαχίας, το κλίμα ήταν βαρύ. Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ δεν αντάλλαξαν χειραψία όταν εμφανίσθηκαν στον χώρο της τηλεοπτικής αναμέτρησης, η οποία έγινε με την παρουσία κοινού που έθετε και ερωτήσεις.

Δείτε εδώ όλο το δεύτερο ντιμπέιτ (η είσοδος Κλίντον και Τραμπ στο 33ο λεπτό)



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια