Νέο ντελίριο Ερντογάν: «Μοσούλη και Χαλέπι ανήκουν στην Τουρκία» | Βίντεο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν από την τουρκική πόλη της  Bursa μιλώντας κατά τη διάρκεια εγκαινίων ενός νέου εκπαιδευτικού ινστιτούτου.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας ενώπιον  δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών του δήλωσε πως τόσο η Μοσούλη όσο και το Χαλέπι ανήκουν στην Τουρκία συνδέοντας το γεγονός ότι όπως χιλιάδες τώρα άνθρωποι εγκαταλείπουν  την Μοσούλη και το Χαλέπι έτσι και οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πόλεις αυτές.

«Οι πόλεις αυτές ανήκουν στον τουρκικό λαό», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του για να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα και συνθήματα  οι χιλιάδες οπαδοί του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν βέβαια απασχολεί τον Τύπο με τέτοιες δηλώσεις. Προ ολίγων ημερών και αναφερόμενος στο Ιρακινό πρωθυπουργό Haider Al-'Abadi τον είχε προειδοποιήσει ότι πρέπει να γνωρίζει τη θέση του και πως οι δύο τους δεν είναι ίσοι μεταξύ τους.



Στο μεταξύ ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα πως η χώρα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει με δυνάμεις εδάφους στις επιχειρήσεις στη Μοσούλη παρά μόνο με αεροπορικούς  βομβαρδισμούς.

«Υπάρχουν δυνάμεις εδάφους και οι αεροπορικές δυνάμεις στην συμμαχία. Η Τουρκία θα συμμετάσχει με αεροσκάφη», είπε πιο συγκεκριμένα.

Το ίδιο ανέφερε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu ο οποίος απέκλεισε την συμμετοχή τουρκικών στρατευμάτων στην κατάληψη της Μοσούλης, ανέφερε όμως ότι τουρκικές ειδικές δυνάμεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη «τοπικών δυνάμεων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι επιχειρήσεις στο έδαφος πρέπει να πραγματοποιηθούν από τον ιρακινό Στρατό αντί άλλων διαφορετικών ομάδων. Είναι εκτός συζήτησης για την Τουρκία ή άλλες χώρες για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αυτές», είπε ο Çavuşoğlu για να συμπληρώσει:

«Υπάρχουν οι μαχητές Πεσμεργκά που η Τουρκία έχει εκπαιδεύσει και υπάρχουν οι δυνάμεις της ταξιαρχίας της Νινευή. Εάν φυσικά υπάρξει ανάγκη τουρκικές ειδικές δυνάμεις μπορούν να προσφέρουν τη βοήθειά τους» κατέληξε.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια