Ψυχραιμία παιδιά…

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος
Το πήγαν λάθος από την πρώτη ημέρα, το συνεχίζουν λάθος μέχρι και την τελευταία: ο εκνευρισμός της κυβέρνησης για τη χθεσινή απόφαση του Σ.τ.Ε. είναι τόσο πρόδηλος και τόσο κακότροπος, που μπορεί να της επιφέρει βλάβη μεγαλύτερη κι από αυτήν της ίδιας της απόφασης.

Τα δεδομένα αντισυνταγματικότητας του νόμου ήταν εξόφθαλμα και είχαν τεθεί με τον πιο έντονο τρόπο και από πολλές πλευρές από την πρώτη στιγμή. Δεν ήταν τίποτα καινούργιο αυτό που ακούσανε χθες από τους δικαστές.

Φυσικά, έχει τεράστια σημασία ακριβώς επειδή το ακούσανε από τους δικαστές – όμως τους το είχαν επισημάνει πολλοί και όχι αναγκαστικά μόνον εχθροί τους: το Σύνταγμα είναι ρητό και ξεκάθαρο για το ποιος έχει αυτή την αρμοδιότητα της παροχής τηλεοπτικών αδειών. Το ξέρουν κι οι ίδιοι. Και όλα τα άλλα είναι κουβέντες του αέρα. Ας σκεφτεί η κυβέρνηση πώς θα αντιδρούσε η ίδια ως αντιπολίτευση αν είχε έρθει από άλλους ένας τέτοιος νόμος και θα καταλάβει αμέσως…

Στο Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να επικρατήσει, επιτέλους, λογική: ας ρίξουν τους τόνους και ας πάνε σε λύσεις πιο συνθετικές αντί σε ακραίες θεσμικά δηλώσεις και ενέργειες που βρίσκονται σε προφανή σύγκρουση με τη διάκριση των λειτουργιών του πολιτεύματος, με την κοινή λογική και, τελικά, με το ίδιο τους το πολιτικό συμφέρον.

Πάνω απ’ όλα, ας δουν αυτή την απόφαση ως εφαλτήριο να ενώσουν κι όχι να διχάζουν, ειδικά σε μία τόσο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα.

Ας το ξανασκεφτούν λίγο και θα καταλάβουν…


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια