«Πάγος» από Ρωσία - Ρώσος αντιπρόεδρος: «Η Τουρκία είναι εταίρος μας στην Συρία»! - Διαψεύδεται ότι ρωσικά μαχητικά κτύπησαν τον τουρκικό Στρατό

"H Tουρκία είναι εταίρος μας στην προσπάθεια ειρήνευσης στην Συρία, μέρος της συνολικής λύσης και μετείχε μαζί με εκπροσώπους της Συρίας και του Ιράκ στην άτυπη συνάντηση που οργάνωσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ιράν για επίλυση της συριακής κρίσης" δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος που ηγείται της επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της ρωσικής Ανω Βουλής, Frantsa Klintsevic
(στην φωτό παρασημοφορείται από τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν), διαψεύδοντας ταυτόχρονα κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη να κτυπούν τουρκικούς στόχους σήμερα στην Συρία.

Και από τουρκικής πλευράς επίσης διαψεύστηκε ότι τα ρωσικά μαχητικά κτύπησαν τουρκικά στρατεύματα, αλλά κάνουν σε αναφορές σε "πλήγματα σε ανταρτικές ομάδες του FSA" (διαβάστε σχετικά εδώ).
Αυτό που κτύπησαν και μάλιστα ανηλεώς οι ρωσικές δυνάμεις για πρώτη φορά μετά από καιρό, ήταν οι φιλοδυτικοί αντάρτες του FSA.

Συγκεκριμένα, επιθετικά ελικόπτερα της συριακής Αεροπορίας και ρωσικά μαχητικά πρόσβαλλαν σήμερα για πρώτη φορά τις δυνάμεις του FSA οι οποίες δρουν στη βόρεια Συρία μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι αεροπορικές προσβολές έγιναν στην περιοχή της Tel Madiq αναγκάζοντας τις δυνάμεις του FSA που είχαν καταλάβει την περιοχή από την ISIS να τραπούν σε φυγή κάτω από το βάρος του αεροπορικού σφυροκοπήματος.

Οι αεροπορικές προσβολές πραγματοποιήθηκαν από αεροσκάφη Su-34 ή Su-30 και σαν στόχο είχαν να βοηθήσουν το YPG και το SDF από την πίεση που τους ασκούν οι αντάρτες του FSA, με την συνδρομή του τουρκικού Στρατού, ο οποίος βομβαρδίζει τις θέσεις τους με Α/Κ πυροβόλα T-155 Firtina και ΠΕΠ T-122 Sakarya για τουλάχιστον τρία 24ωρα τώρα., χωρίς όμως να έχουν καταφέρει α διασπάσουν τις γραμμές των Κούρδων.

Εκτός όμως από τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη το πυροβολικό του συριακού στρατού κτύπησε τις θέσεις των ισλαμιστών ανταρτών στην περιοχή της Marea προσφέροντας κάλυψη στους Κούρδους του YPG.

Στην περιοχή αυτή πριν από λίγες ημέρες 20 τουρκικά άρματα μάχης είχαν διεισδύσει προκειμένου να βοηθήσουν τον FSA και τις περί αυτού λοιπές οργανώσεις των «μετριοπαθών» ανταρτών.

Στο Ιράκ οι μάχες γύρω από τη Μοσούλη συνεχίζονται με τις δυνάμεις των Ιρακινών και των Πεσμεργκά να καταλαμβάνουν χωριά γύρω από την πόλη. Οι μάχες είναι σκληρές σε ορισμένα σημεία και όπως φαίνεται στο βίντεο ιρακινό άρμα μάχης Μ1Α1Μ κυριολεκτικά διαλύεται στον αέρα ύστερα από βολή αντιαρματικού βλήματος της ISIS το οποίο το βρίσκει το πίσω μέρος.

Με μια ανακοίνωσή του το ρωσικό υπυοργείο Άμυνας δείχνει τις διαθέσεις του για τους ενόπλους της ISIS που έχουν διαφύγει από την Μοσούλη.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού γενικού Επιτελείου «τα ρωσικά μαχητικά στη Συρία είναι έτοιμα να εξουδετερώσουν κάθε ισλαμιστική κίνηση μετακίνησης στρατευμάτων από το Ιράκ και τη Μοσούλη στη Συρία».

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού γενικού επιτελείου συμπλήρωσε ότι γίνονται συνεχώς αναγνωριστικές πτήσεις για να ελεγχθούν τα σύνορα.

Οι δηλώσεις αυτές και οι πτήσεις αναγνώρισης έρχονται μετά την μετακίνηση 300 ισλαμιστών από την Μοσούλη στη Deir ez Zor καθώς οι Αμερικανοί δεν κατάλαβαν ή δεν ήθελαν να τους εξουδετερώσουν με τα μαχητικά τους.

Στο μεταξύ το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» εντοπίστηκε σήμερα έξω από τις πορτογαλικές ακτές στον Ατλαντικό να κατευθύνεται νότια λίγο πριν μπει στην Μεσόγειο. Ήδη η Πορτογαλία και καθώς η ρωσική αρμάδα βρίσκεται στην ΑΟΖ της έχει στείλει ένα σκάφος του Ναυτικού της και ένα αεροσκάφος να παρακολουθούν τον πλου της ρωσικής ομάδας σκαφών.

Μάλιστα και σε μια επίδειξη των προθέσεων του ρωσικού Στόλου φωτογραφία που έκανε την εμφάνισή της δείχνει τη συριακή σημαία κρεμασμένη στον κύριο ιστό του αεροπλανοφόρου.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια