Στα "κάγκελα" ο Ερντογάν, τον κάλεσαν σε συναυλία για την... Αρμένικη γενοκτονία!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Σίγουρα θα… το φυσά και δεν θα κρυώνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν, όταν πήρε το προσκλητήριο για να παραστεί σε μια μεγάλη διεθνή συναυλία που θα γίνει στην πόλη Δρέσδη της Γερμανίας προς… τιμή των θυμάτων της μεγάλης αρμενικής γενοκτονίας!

Σύμφωνα με την DW σε εκπομπή της στην τουρκική γλώσσα και σε δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, η Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης οργανώνει μεγάλη συναυλία με την επωνυμία Aghet, δηλαδή Αραράτ, προς τιμή των θυμάτων της αρμενικής γενοκτονίας.

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι οι αρμόδιοι της Συμφωνικής Ορχήστρας μέσω του γερμανικού προξενείου της Κωνσταντινούπολης έστειλαν προσκλητήρια για να παραστούν στην συναυλία αυτή ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν, καθώς και οι : πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαούσογλου και υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Ναμπί Αβτζί. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου.

Αντιλαμβάνεστε τι ένιωσαν οι προσκεκλημένοι Τούρκοι επίσημοι μόλις έλαβαν τα; τιμητικά τους προσκλητήρια. «Πάντως κάποιοι έλεγαν ότι ο Ερντογάν τα… πήρε στα κάγκελα»!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια