Δέος! Τεράστια στεφανιαία οπή εξαπολύει στον πλανήτη μας μαζικές ηλιακές καταιγίδες

Αντιμέτωπη πρόσωπο με πρόσωπο με μια τεράστια στεφανιαία οπή στον Ήλιο και η οποία μπορεί να εξαπολύσει ηλιακές καταιγίδες στο πλανήτη μας, που μπορεί δυνητικά να προκαλέσουν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στα ηλεκτρονικά συστήματα, βρίσκεται η Γη

«Επέστρεψε! Το μεγάλο σύστημα της στεφανιαία οπής που αντιμετωπίσαμε πριν από τέσσερις εβδομάδες είναι πίσω και επέζησε το ταξίδι του γύρω από την αθέατη πλευρά του άστρου μας.

«Αυτή η πραγματικά γιγαντιαία στεφανιαία οπή κατάφερε να προκαλέσει γεωμαγνητικές καταιγίδες επί πέντε συνεχόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια των πέντε πρώτων ημερών του μήνα. Φανταστικό σέλας αναφέρθηκε από όλο τον κόσμο,» ανέφερε το  SpaceWeatherLive.

Κατά την τελευταία περιστροφή του οι ηλιακοί άνεμοι ήταν σε μέτρια επίπεδα καταιγίδας – όμως οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η τρύπα έχει στην πραγματικότητα αυξηθεί σε μέγεθος από τότε.

Το Κέντρο Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού NOAA εξέδωσε χθές μια G2 (μέτρια) γεωμαγνητική καταιγίδα, με το G5 επίπεδο (ακραία) να είναι η υψηλότερη βαθμολογία.

Οι ηλιακές καταιγίδες είναι εκρήξεις μάζας και πλάσματος από την επιφάνεια του Ηλίου που πολλές φορές συγκρούονται με το μαγνητικό πεδίο της Γης.

Το Σέλας δημιουργείται από την αλληλεπίδραση των ηλιακών ανέμων με το μαγνητικό πεδίο και την ατμόσφαιρα της Γης. Καθώς τώρα η στεφανιαία οπή έχει ενισχυθεί και βρίσκεται πάλι πρόσωπο με πρόσωπο με τον πλανήτη μας, οι άνεμοι θα είναι ισχυρότεροι και θα υπάρχει έξαρση στη γεωμαγνητική δραστηριότητα.

Αυτό είναι μια καλή είδηση για τους λάτρεις του Βορείου Σέλαος, οι οποίοι θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να «πιάσουν» καταπληκτικές εικόνες κατά τη διάρκεια της ηλιακής καταιγίδας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια