Στις 27 Οκτωβρίου τα αποκαλυπτήρια νέων Mac από την Apple

Στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο προσκαλείται ο ειδικός Τύπος την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου όπου η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει τι θα προσθέσει αλλά και τι θα αφαιρέσει από τους Mac.

Οι περισσότεροι συντάκτες πιθανολογούν ότι η εκδήλωση αφορά κυρίως στο λάπτοπ MacBook Pro, στον οποίο δεν θα υπάρχουν τα παραδοσιακά function keys Fx. Οι φήμες λένε ότι η σειρά πλήκτρων λειτουργιών θα αντικατασταθεί από μια παραλληλόγραμμη οθόνη OLED αφής πάνω από το παραδοσιακό πληκτρολόγιο QWERTY. Λέγεται μάλιστα ότι πρόκειται για το Magic Toolbar, που εντοπίστηκε υπό μορφή πατέντας από τον "Trademark Ninja".

Άλλοι προσθέτουν πως, η Apple θα καθιερώσει το USB-C, αφαιρώντας -εξ ολοκλήρου ή, ίσως όχι- τις θύρες USB (Τype A). Η θύρα USB Type C παρέχει φόρτιση, ταχύτερη μεταφορά δεδομένων USB 3 και έξοδο βίντεο και κυρίως, έχει μέγεθος τρεις φορές μικρότερο από μια θύρα USB 3. Αυτό άλλωστε έχει αξιοποιηθεί ήδη στο πλέον συμπαγές και ελαφρύ φορητό υπολογιστή Mac, τον MacBook (13,1 χιλιοστά πάχος, βάρος 0,92 κιλά).

Άλλες φήμες λένε ότι η Apple θα προσθέσει τον αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος στους υπολογιστές της για να εξυπηρετήσει την πληρωμή διαδικτυακών αγορών με το δικό της σύστημα πληρωμών, Apple Pay.

Επίσης, λέγεται ότι τα MacBook Air θα αποκτήσουν οθόνη Retina και ότι η υποδοχή Lightning θα προστεθεί σε αυτούς, ενώ οι περισσότεροι αποκλείουν ότι δεν θα υπάρχει η κλασική υποδοχή για τα ακουστικά, όπως συνέβη στο νεότερο iPhone.

Πάντως, μια ημέρα νωρίτερα η Microsoft διοργανώνει εκδήλωση στην οποία θα κάνει τις δικές της προτάσεις στον τομέα του hardware, με νέα Surface και ανανεωμένα Windows 10.

Πηγή: tech.in.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια