Ποιος θα κλάψει για τον Τσίπρα;

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος
Όχι πως ήταν αναγκαίες, αλλά οι μετρήσεις αυτής της εβδομάδας ήρθαν να πιστοποιήσουν εκείνο που άπαντες γνωρίζουν: τα ποσοστά αποδοκιμασίας της κυβέρνησης από την κοινή γνώμη έχουν ανέλθει σε πρωτοφανή, ακόμη και για την πτωχευμένη Ελλάδα, επίπεδα, τα οποία αγγίζουν ή και υπερβαίνουν το 80%!

Στην πραγματικότητα, μόνον εκείνοι που βρίσκονται πια στην καρδιά της εξουσίας ή γύρω από αυτήν απέμειναν να πιστεύουν σε αυτή την κυβέρνηση και να την υπερασπίζονται. Ολος ο... υπόλοιπος ελληνικός λαός πνέει μένεα εναντίον της, ανεξαρτήτως κομματικών, πολιτικών και ιδεολογικών τοποθετήσεων. Το γιατί είναι ηλίου φαεινότερον: επειδή η σκληρή πραγματικότητα σάρωσε σαν τσουνάμι τα άγρια και κατά συρροή ψέματα με τα οποία ο Τσίπρας και η ομάδα του κατέλαβαν και κράτησαν τόσο καιρό την εξουσία. Και η πτώση θα είναι πολύ πιο μετεωρική από ό,τι υπήρξε η άνοδός τους στην εξουσία.

Φυσικά, η κυβέρνηση έχει έτοιμη την απάντηση: την πολεμάει η διαπλοκή, είναι σε εξέλιξη οργανωμένη επιχείρηση αποσταθεροποίησής της την οποία απεργάζονται σκοτεινοί κύκλοι, τρίγωνα και τετράγωνα... Οχι, δεν εννοούν τον Καλογρίτσα και τους συν αυτώ, που σε λίγο και εκείνοι, τα σημερινά τους φερέφωνα, θα τους πολεμάνε μόλις διαπιστώσουν ότι ακόμη και αυτούς τούς έχουν κοροϊδέψει - όπου να 'ναι, φτάνει και αυτή η ώρα. Εννοούν το γνωστό μοτίβο, το οποίο, όμως, τώρα πια δεν πείθει κανέναν. Και ο λόγος είναι απλός: το τσουνάμι που καταπίνει τώρα την κυβέρνηση έρχεται κατευθείαν από την κοινωνία, πηγάζει απευθείας από την πρωτογενή οργή του κόσμου: ούτε κανάλια μπορούν να το σηκώσουν ούτε άλλος κανείς: ο σεισμός που το γεννά είναι η ίδια η ζωή.

Οι συνταξιούχοι βλέπουν τις συντάξεις τους να χάνονται μήνα με τον μήνα και η κυβέρνηση τους δουλεύει ψιλό γαζί: δεν μειώνονται, τους λέει! Οι άνεργοι βρίσκονται στο μαύρο σκοτάδι και η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί ότι δήθεν η ανεργία έπεσε. Οι φορολογούμενοι ακούν τους υπουργούς στις τηλεοράσεις (τις οποίες φυσικά βρίζουν) να λένε ότι οι φόροι είναι δικαιότεροι, την ώρα που αυτοί έχουν λάβει διαστάσεις δήμευσης. Οι επιχειρήσεις είναι στη μεγίστη πλειοψηφία τους κλινικά νεκρές και η προπαγάνδα βλέπει ανάπτυξη! Οι τοπικές κοινωνίες που έρχονται σε άμεση επαφή με το Μεταναστευτικό βράζουν, με τις «Αμυγδαλέζες» να ανοιγοκλείνουν. Οσοι έχουν την ατυχία να αρρωστήσουν τρέμουν για το τι τους περιμένει στα νοσοκομεία. Και πάει λέγοντας... Ολους αυτούς έχει πια απέναντί του ο κύριος Τσίπρας. Με αυτούς πρέπει να τα βγάλει πέρα.

Να δούμε πώς...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια