Αγιοποιήθηκε η μητέρα Τερέζα

Αγία ανακηρύχθηκε η μητέρα Τερέζα από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, σε μία τελετή στο Βατικανό που πραγματοποιήθηκε από τον πάπα Φραγκίσκο με τη συμμετοχή περισσότερων από 100.000 πιστών.

«Η μητέρα Τερέζα βοήθησε τους ανθρώπους που είχαν εξαντλήσει τις δυνάμεις τους, όσους είχαν εγκαταλειφθεί και θα πέθαιναν στην άκρη του δρόμου», ανέφερε ο ποντίφικας και πρόσθεσε ότι «από εδώ και στο εξής ολόκληρος ο κόσμος θα μπορεί να τιμά την μνήμη της».
Τα μέτρα ασφαλείας που υιοθετήθηκαν είναι δρακόντεια. Άνδρες των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται σε όλη την περιοχή γύρω από το Βατικανό, αλλά και κοντά σε πάνω από 100 «ευαίσθητους στόχους» της ιταλικής πρωτεύουσας, με στόχο την πρόληψη τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων. Την τελετή παρακολούθησαν και 13 αρχηγοί ξένων κρατών και κυβερνήσεων.
Μέρος των σχολιαστών θέλησε να υπογραμμίσει ότι υπάρχει και μια αμφιλεγόμενη πλευρά της «καλόγριας των φτωχών»: ότι φέρεται, δηλαδή, να μην ερευνούσε πάντα σε βάθος την προέλευση χρηματικών ποσών που της καταβάλλονταν, για να στηρίξει τις πρωτοβουλίες υπέρ των απόκληρων.
«Με τη ζωή και τη δράση της, επέπληξε με δριμύτητα όσους ευθύνονται για τις συνθήκες εκτεταμένης φτώχειας στις οποίες ζουν τόσοι συνάνθρωποί μας. Εμείς, και μετά την αγιοποίηση, θα συνεχίσουμε να την αποκαλούμε Τερέζα», απάντησε, όμως, εμμέσως, ο Φραγκίσκος.
Κατά την αυριανή ημέρα, 5 Σεπτεμβρίου, η Καθολική Εκκλησία θα γιορτάζει, κάθε χρόνο, την αγία Τερέζα της Καλκούτας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια