Ρωσικές επίλεκτες δυνάμεις εισέρχονται στο Χαλέπι με σκοπό να ανακόψουν τους Τούρκους;

Ρώσοι πεζοναύτες με  δεκάδες εξοπλισμένα  ΤΟΜΑ BTR- 82Α και με όλο τον βαρύ φορητό οπλισμό τους εισέρχονται στο Χαλέπι με σκοπό επίσημα να βοηθήσουν τον συριακό στρατό, ανεπίσημα να όμως κόψουν τον «αέρα» στους Τούρκους και στα μεγαλεπήβολα σχέδια τους.

Εδώ και δύο ημέρες υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι οι σχέσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία είναι σε  σχετική «ένταση», μετά την ακύρωση της παρουσίας του Ρώσου ΑΓΕΕΔ Σ.Σοιγκού στην Τουρκία , ενώ και ο Β.Πούτιν ακύρωσε  το ταξίδι  του στην Αττάλεια, για να παραβρεθεί σε ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Ερντογάν.

Η ψυχοσύνθεση του Ρώσου γενικά δεν «σηκώνει» ανατολίτικα παζάρια και γαλιφιές , ειδικά από Τούρκους , οι οποίοι προφανώς άλλα υποσχέθηκαν με το « γέλιο στο στόμα» και άλλα πράττουν στην Συρία.

Για αυτό και τονίζουμε ότι έχουμε ακόμη να δούμε πολλά επεισόδια στην Συρία , ειδικά μετά τους τουρκικούς «λεονταρισμούς» ενάντια στους Κούρδους.

Αραβικά και ρωσικά ΜΜΕ δημοσιεύουν  πληροφορίες σχετικά με την απόφαση της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας να μετακινήσει μία πάνοπλη μονάδα πεζοναυτών  στο Χαλέπι, για να «βοηθήσει» τον συριακό στρατό  στην άμυνα της πόλης και στην βελτίωση του συντονισμού των δράσεων των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων και των εθελοντών της σιιτικής πολιτοφυλακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Gulf News, η ρωσική πλευρά έχει ήδη ενημερώσει για την ανάπτυξη των δυνάμεων της τον  ΟΗΕ στο Χαλέπι. Κύρια αποστολή τους θα είναι να υποστηρίξουν τον συριακό στρατό στη βόρεια διαδρομή προς το Χαλέπι , κατά μήκος της διαδρομής του Castello.

Το απόγευμα της 30ης Αυγούστου η συριακή εφημερίδα  Al-Masdar, με αναφορά στις πηγές της στο Χαλέπι επιβεβαίωσε ότι  ρωσική πάνοπλη φάλαγγα  ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων  προχώρησε δια μέσου της  εθνικής οδού Castello στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους στο Χαλέπι εισήλθε ήδη μονάδα πεζοναυτών με αεροσκάφος.

Σύροι στρατιωτικοί ομιλούν για 80-120 Ρώσους πεζοναύτες , αλλά δεν διευκρινίζουν τον ακριβή αριθμό για ευνόητους λόγους.

Αμυντικοί αναλυτές τονίζουν ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία να εισέλθει βαθιά στην Συρία και ενδεχομένως να την «απωθήσει» στα σύνορα της.

Ο Πούτιν ανέλαβε εργολαβικά τον πόλεμο στην Συρία και θα τον φέρει σε πέρας μέχρι τέλους. Αυτό ήταν πάντα το στυλ του  από την εποχή που ήταν πράκτορας της KGB .




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια