Οι ταινίες της εβδομάδος από την Πέμπτη 25 Αυγούστου

Πολλά έχει η νέα κινηματογραφική εβδομάδα, δυστυχώς όχι όλα ενδιαφέροντα. Νέα ταινία από τον «αειθαλή» Γούντι Άλεν που μας μεταφέρει στο Χόλιγουντ και τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1930. Η «Ομάδα Αυτοκτονίας» της DC με μπόνους Τζόκερ συστήνεται, ενώ ο Τζέισον Στέιθαμ ερμηνεύει και πάλι τον εκτελεστή Μπίσοπ στο «Μούτρο: Η Επιστροφή».
Ο Κιάνου Ριβς σε ρόλο δικηγόρου στον «Συνήγορο Υπεράσπισης», ενώ αυτή την εβδομάδα βγαίνουν στις αίθουσες και δύο επανεκδόσεις: το «Έγκλημα στο Νείλο» και τον «Τελευταίο Αυτοκράτορα».

Café Society
(2/5)

Νεαρός αποφασίζει να φύγει από τη Νέα Υόρκη του 1930 και να βρει την τύχη του στο Χόλιγουντ, στο γραφείο του μεγαλοατζέντη θείου του. Εκεί θα γνωρίσει τη Βόνι, μια νεαρή κοπέλα, την οποία ερωτεύεται με πάθος. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα: εκείνη είναι δεσμευμένη, ενώ και η λαμπερή ζωή στο Χόλιγουντ αρχίζει να χάνει την λάμψη της. Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν θυμίζει αρκετές από τις παλαιότερες δουλειές του. Και παρ' όλο που στον τομέα της φωτογραφίας, των κοστουμιών και της μουσικής κερδίζει τις εντυπώσεις, γρήγορα κουράζει με τη φλυαρία της. Όσον αφορά τις ερμηνείες, αυτή που ξεχωρίζει με τη φρεσκάδα της είναι η Κρίστεν Στούαρτ, ενώ ο Τζέσε Άιζενμπεργκ αποδεικνύεται υπερβολικά... γουντιαλενικός και σε σημεία κουράζει.

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Πρωταγωνιστούν: Τζέσε Άιζενμπεργκ, Κρίστεν Στούαρτ, Μπλέικ Λάιβλι, Στιβ Καρέλ, Κόρεϊ Στολ




Ομάδα Αυτοκτονίας
(1,5/5)

Ομάδα «κακών» του σύμπαντος της DC (μεταξύ αυτών και η σύντροφος του Τζόκερ, Χάρλεϊ Κουίν) αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους υπό τις απειλές των αμερικανικών Αρχών και να τα βάλουν με την Enchantress, μία ισχυρή μάγισσα. Παρά τις καλές προθέσεις, η Ομάδα Αυτοκτονίας δεν καταφέρνει να είναι ούτε διασκεδαστική, ούτε εντυπωσιακή. Περιλαμβάνει πολλούς χαρακτήρες που δεν αναπτύσσονται (ανάμεσά τους και ο Τζόκερ του Τζάρεντ Λέτο), ενώ η ιστορία είναι σχηματική. Αυτή που όχι μόνο διασώζεται, αλλά ξεχωρίζει είναι η Μάργκο Ρόμπι που έχει δηλώσει πως θέλει να κάνει δική της ταινία για τη Χάρλεϊ Κουίν (και θα είχε ενδιαφέρον να την ξαναδούμε σε αυτό τον ρόλο).

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Άγιερ
Πρωταγωνιστούν: Γουίλ Σμιθ, Μάργκο Ρόμπι, Τζάρεντ Λέτο, Κάρα Ντελαβίν, Μπεν Άφλεκ, Βαϊόλα Ντέιβις, Τζόελ Κίναμαν




Συνήγορος Υπεράσπισης
(1/5)

Ο Κιάνου Ριβς ερμηνεύει έναν δικηγόρο που αναλαμβάνει να υπερασπιστεί έναν έφηβο που φέρεται να έχει σκοτώσει τον πατέρα του. Ο έφηβος Μάικ Λάσιτερ αρνείται να μιλήσει και ο Ριβς, σε συνεργασία με μία νεαρή, δικηγόρο καλείται να βρει τη γραμμή της υπεράσπισης. Αδιάφορο δικαστικό δράμα, με μία πολύ κακή ερμηνεία από τον Κιάνου Ριβς και μία αγνώριστη Ρενέ Ζελβέγκερ στον ρόλο της μητέρας του αγοριού.

Σκηνοθεσία: Κόρτνεϊ Χαντ
Πρωταγωνιστούν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Κιάνου Ριβς, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Τζιμ Μπελούσι


Το Μούτρο: Η Επιστροφή

Η δουλειά ενός μηχανικού δεν τελειώνει ποτέ. Μετά από το αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο ατύχημα πέντε χρόνια πριν, το οποίο υποτίθεται τον άφησε νεκρό, ο Άρθουρ Μπίσοπ πίστευε ότι αποχαιρέτησε για πάντα την ζωή του επαγγελματία εκτελεστή και θα μπορούσε να ζήσει μια πιο ήρεμη ζωή.Όμως, κάποιος γνωρίζει ότι είναι ζωντανός και θα τον αναζητήσει για να αναλάβει μια φαινομενικά αδύνατη αποστολή: να δολοφονήσει ορισμένους από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους στον κόσμο, κάνοντας όμως τους θανάτους να φανούν σαν ατύχημα. Υπό κανονικές συνθήκες, ο Μπίσοπ θα αρνούνταν, όμως το επίδοξο αφεντικό του απειλεί την ζωή μιας αινιγματικής γυναίκας που έχει έρθει κοντά στον Μπίσοπ.

Σκηνοθεσία: Ντένις Γκάνσελ
Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζέσικα Άλμπα, Τόμι Λι Τζόουνς, Μισέλ Γέο


Έγκλημα στον Νείλο

Ο Ηρακλής Πουαρό αναλαμβάνει να εξιχνιάσει άλλο ένα έγκλημα, αυτή τη φορά σε μια κρουαζιέρα στο Νείλο. Μία νεαρή κληρονόμος δολοφονείται κι ο υπεύθυνος πρέπει να βρεθεί πριν το κρουαζιερόπλοιο φτάσει στο προορισμό του. Σε ψηφιακή επανέκδοση, η ταινία που βασίζεται σε μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι.

Σκηνοθεσία: Τζον Γκίλερμαν
Πρωταγωνιστούν: Πίτερ Ουστίνοφ, Μία Φάροου, Μπέτι Ντέιβις, Τζέιν Μπίρκιν, Μάγκι Σμιθ


Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας
 (4/5)

Εντυπωσιακό υπερθέαμα σε σκηνοθεσία Μπερτολούτσι. Ο ιταλός σκηνοθέτης αφηγείται τη δραματική ιστορία του Που Γι, του τελευταίου αυτοκράτoρα της Κίνας, που υπήρξε αντικείμενο λατρείας για πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, από τη γέννηση ως το βαθύ γήρας. Το 1908, ο τρίχρονος Που Γι στέφθηκε αυτοκράτορας και ανέβηκε στον θρόνο του Δράκου. Μεγαλωμένος στην πολυτέλεια, δίχως βάσανα και προβλήματα, ο Που Γι είναι ένας «μικρός Θεός», αντικείμενο λατρείας για δισεκατομμύριο ανθρώπων. Μπορεί να κάνει τα πάντα, όμως δεν έχει το δικαίωμα να βγει έξω από το ανάκτορό του. Μεγαλώνει σε μια χρυσή φυλακή, υπό την καθοδήγηση του Σκωτζέσου δασκάλου του, Τζόνστον.

Σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι
Πρωταγωνιστούν: Τζον Λόνε, Τζόαν Τσεν, Πίτερ Ο' Τουλ


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια