Προτάσεις Τσίπρα για το Σύνταγμα - Οπισθοδρόμηση με ανούσιο λαϊκό περιτύλιγμα

Χθες μόλις είχαμε γράψει άρθρο με τον τίτλο «ΤΙ ΘΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;» και εκφράσαμε το φόβο ότι οι προτάσεις που φέρεται ότι θα κάνει ο κ. Τσίπρας είναι πέρα για πέρα δειλές και άκρως συντηρητικές, σε αντίθεση με το λαό που περιμένει ριζικές αλλαγές.
 
Πιθανολογήσαμε ότι θα προτείνει αλλαγές που δεν αλλάζουν το πολιτικό σύστημα, αλλά (όπως και με τον εκλογικό νόμο) θα είναι διαχειριστικές αλλαγές που θα κάνουν εσωτερική ανακατανομή ισχύος μέσα στο πολιτικό σύστημα. Ευχηθήκατε ολόψυχα να διαψευσθούμε... Δυστυχώς όμως ξέραμε ότι δεν θα διαψευσθούμε, όπως και τελικά έγινε.

Ακόμα και τώρα που πέφτουν στα Τάρταρα, κάνουν προτάσεις οπισθοδρομικές για το Σύνταγμα. Δεν φροντίζουν ούτε κατ' ελάχιστον να αποσπάσουν την πολιτική εξουσία από τον έλεγχο της οικονομικής και των δανειστών. Απεναντίας δεν θίγουν σε τίποτα την απόλυτη κυριαρχία των δανειστών πάνω στην πατρίδα μας.

Δεν φροντίζουν ούτε κατ’ ελάχιστον για την τιμωρία των προηγουμένων, ούτε κατ’ ελάχιστο για την επανεξέταση των συμβάσεων με τους δανειστές.

Στην Ιταλία των 62 εκατομμυρίων κατοίκων, για να κάνουν πρόταση νόμου οι πολίτες, απαιτούνται 50.000 υπογραφές. Στην Ελλάδα του αριστερού Τσίπρα των δέκα εκατομμυρίων, ο αριστερός θέλει 1.000.000 υπογραφές για πρόταση νόμου. Αυτό εννοώ ανούσιο λαϊκό περιτύλιγμα. Κάτι δηλαδή που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Και πάλι στην Ιταλία των 62 εκατομμυρίων, για να γίνει δημοψήφισμα δεσμευτικό απαιτούνται 500.000 υπογραφές, στην Ελλάδα της αριστεράς, ο Τσίπρας θέλει 1.000.000 υπογραφές.

Στη Ρουμανία των 16 εκατομμυρίων, που εκτέλεσαν τον Τσαουσέσκου, με 500.000 υπογραφές, κινείται αναγκαστικά η διαδικασία αναθεώρησης του ίδιου του Συντάγματος. Στην Ελλάδα του Τσίπρα, δεν προβλέπεται τίποτα γι’ αυτό. Όταν μάλιστα κάποιος μιλήσει για δημοψήφισμα για το Σύνταγμα, αμέσως κατηγορείται για εκτροπή και φασισμό. Αν δεν τελειώσουμε με αυτές τις πολιτικές ανοησίες, είμαστε οριστικά χαμένοι.

Ελπίζαμε ότι ο αριστερός Τσίπρας θα κάνει προτάσεις που θα σταματούσαν τον αγώνα μας για ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Δυστυχώς δεν το έκανε. Προτίμησε να κάνει ανούσιες εσωτερικές καθεστωτικές διευθετήσεις. Ο αγώνας μας συνεχίζεται ακόμα πιο έντονος.

ΥΓ. Ο Τσίπρας μιλούσε συνεχώς παραπλανητικά για ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Ουδέν ψευδέστερο αυτού. Νέο Σύνταγμα σημαίνει τιμωρία των προηγουμένων ενόχων και κατάργηση των ασύμφορων για την πατρίδα συμβάσεων. Αυτό που εξήγγειλε ο Τσίπρας ήταν το ίδιο το παλιό Σύνταγμα με κάποια μπαλώματα που πάνε μάλιστα τη δημοκρατία προς τα πίσω, κυρίως γιατί εμπαίζουν το λαό.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια