Οι οκτώ Τούρκοι πιλότοι «κουβαλάνε» μαζί τους πολύτιμα στρατιωτικά μυστικά!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Την αποκάλυψη, (σκόπιμη ???), ότι οι οχτώ Τούρκοι πιλότοι που ήρθαν στην Ελλάδα με το πολεμικό ελικόπτερο ζητώντας πολιτικό άσυλο καθώς όπως υποστηρίζουν κινδυνεύει η ζωή τους, «κουβαλούν» πολύτιμα στρατιωτικά μυστικά για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, κάνει η Τουρκάλα δημοσιογράφος, Asuman Aranca, στην τουρκική εφημερίδα Sözcü.

Ένας πρόσθετος λόγος που οι Τούρκοι έχουν λυσσάξει να τους παραδώσουμε τους οχτώ Τούρκους πιλότους και μάλιστα κυκλοφόρησαν φήμες ότι είχαν διοργανώσει πειρατική επιχείρηση απαγωγής τους, είναι, όπως αναφέρεται, ότι είναι γνώστες πολύτιμων στρατιωτικών μυστικών και κωδικών επικοινωνίας για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και φοβούνται μήπως και διαρρεύσουν αυτά στις ελληνικές αρχές.

Η αποκάλυψη αυτή περιπλέκει ακόμα περισσότερο το ζήτημα των οχτώ Τούρκων πιλότων-αξιωματικών και σίγουρα προσθέτει άλλο ένα στοιχείο που επιβαρύνει πιο πολύ το ζήτημα της έκδοσης τους στην Τουρκία, το οποίο σαφώς και προσκρούει στο διεθνές δίκαιο του ασύλου, αλλά και στην ελληνική νομοθεσία.

Σίγουρο είναι επίσης ότι αναμένεται να αυξηθεί και με απειλές η τουρκική πίεση προς την ελληνική πλευρά για το θέμα αυτό.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια