Ισραηλινή αερoπορική επιχείρηση εναντίον της Χόμς είχε στόχο την Χεζμπολάχ και τον Χάφεζ αλ Άσαντ αδελφό του Σύρου Προέδρου

Σοβαρό περιστατικό που συνέβη την 10η Ιουνίου, από την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ στην Συρία, και  γνωστοποιήθηκε μόλις σήμερα από τα  μέσα ενημέρωσης.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F16I και F-15 βομβάρδισαν μια συριακή στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στην πόλη Χομς, αναφέρει  ο ρωσικός τύπος.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, ισραηλινά αεροπλάνα Πολεμικής Αεροπορίας χτύπησαν επανειλημμένως με  αεροπορικές επιδρομές συριακούς στόχους  νότια της πόλης της Χομς.

Στρατιωτικές  αναφορές τονίζουν ότι ,  βομβαρδίστηκε ανελέητα η  περιοχή Shenshara όπου υπήρχαν αποθήκες με όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός καθώς και η επίλεκτη τεθωρακισμένη  4η συριακή ταξιαρχία , με επικεφαλής τον αδελφό του Μπασάρ αλ-Άσαντ, Ταξίαρχο  Χάφεζ αλ Άσαντ.

Τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν αφού κατέστρεψαν αποθήκες με αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Τα ΜΜΕ της Συρίας  ανέφεραν σύμφωνα με   αυτόπτες μάρτυρες ότι  άκουσαν ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή Shenshara. Μέσα ενημέρωσης των ακτιβιστών  τονίζουν ότι σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τις ενέργειες της  ρωσικής αεροπορίας, της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ή  της συριακής αεροπορίας , αλλά για ισραηλινές  αεροπορικές επιδρομές σε αποθήκες του συριακού στρατού και  όχι σε Τζιχαντιστές τρομοκράτες.

Ωστόσο, σύμφωνα με μία εκδοχή, που αναφέρθηκε  από την ισραηλινό  9ο κανάλι (9tv.co.il),  «οι ισραηλινοί πύραυλοι είχαν στόχο τους την σιιτική οργάνωση « Χεζμπολάχ », που βρίσκονταν  13 χιλιόμετρα από την Χομς.

Οι Ισραηλινές  και συριακές  αρχές  δεν αντέδρασαν  στις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν  στα μέσα ενημέρωσης.

Ανώτερος  αξιωματικός του συριακού  Γενικού Επιτελείου, δήλωσε ότι η επίθεση στο συριακό έδαφος από τους Ισραηλινούς δεν υλοποιήθηκε  πραγματικά για πρώτη φορά, αλλά  εφαρμόζεται  κατά κόρον από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Η ισραηλινή εφημερίδα Ynet, υπενθυμίζει ότι  από  το Δεκέμβριο του 2015, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε επιβεβαιώσει ότι η ισραηλινή αεροπορία  εκτελεί επιχειρήσεις στη Συρία.

«Εργαζόμαστε  στη Συρία περιοδικά για να αποτρέψουμε την μετατροπή της χώρας σε αντι-ισραηλινό μέτωπο . Παίρνουμε μέτρα κατά της τρομοκρατίας που δύναται να μεταφέρει  το Ιράν  στο Γκολάν, καθώς  και για την πρόληψη της μεταφοράς  θανατηφόρων όπλων από τη Συρία στο Λίβανο. Εμείς θα συνεχίσουμε να το κάνουμε»  είπε ο Νετανιάχου.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια