Πέρασε τα τεστ ο σούπερ πύραυλος της NASA | Βίντεο

Εντυπωσιακό βίντεο από τις δοκιμές του SLS ο οποίος θα μεταφέρει διαστημικά σκάφη


Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο από τις δοκιμές που πραγματοποιεί στην μηχανή η οποία θα δίνει ισχύ στον πύραυλο SLS («Σύστημα Διαστημικών Εκτοξεύσεων») ο οποίος θα είναι ο ισχυρότερος που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Σύμφωνα με τα στελέχη της NASA οι δοκιμές ήταν απόλυτα πετυχημένες και το σύστημα δείχνει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Η NASA ανακοίνωσε ότι τα αποτέλεσματα των δοκιμών είναι τόσο καλά που πιθανότατα δεν θα γίνουν άλλες δοκιμές. Αν όλα πάνε καλά σύμφωνα με τον προγραμματισμό της NASA η κατασκευή του πυραύλου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη 2017 και θα γίνει τότε η πρώτη δοκιμαστική πτήση του.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο SLS θα είναι ένας πύραυλος υγρών καυσίμων θα μεταφέρει πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο σύστημα προώθησης επανδρωμένα σκάφη και φορτία. Επιπλέον ο SLS θα μπορεί να μεταφέρει πολύ μεγαλύτερο βάρος άρα μεγαλύτερα σκάφη και μεγαλύτερα φορτία. Η δυνατότητα εκτόξευσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερων σκαφών και φορτίων σε όσο το δυνατόν πιο μακρινή απόσταση από τη Γη δίνει προσφέρει νέες δυνατότητες στη διαστημική εξερεύνηση. Ενας πολύ ισχυρός πύραυλος θα διευκολύνει παραδείγματος χάριν, μια επανδρωμένη αποστολή στον Αρη ή σε ένα αστεροειδή.
Ο SLS όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του θα έχει ύψος 128 μέτρα και σύμφωνα με τους κατασκευαστές του θα μπορεί να μεταφέρει στο Διάστημα φορτία βάρους πέριξ των 150 τόνων. Ο SLS θα λαμβάνει ισχύ από τέσσερις μηχανές RS-25.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια