Το ISIS «βλέπει» η τουρκική κυβέρνηση πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη

Επισήμως 36 νεκροί και 147 τραυματίες από το μακελειό της Κωνσταντινούπολης 


Νέο αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Τουρκία. Βομβιστές αυτοκτονίας εισήλθαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ και ενεργοποίησαν τα εκρηκτικά τους στον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού και σε σε χώρο στάθμευσης, προκαλώντας πανικό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί είναι 36 -ανάμεσά τους βρίσκονται και οι δράστες- και οι τραυματίες ανέρχονται στους 147. Τα περισσότερα θύματα ήταν Τούρκοι πολίτες, ανέφεραν οι αρχές της χώρας, ενώ οι δράστες ήταν τρεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία είχε ανοίξει πυρ εναντίον των δραστών όταν αυτοί εισήλθαν στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου, όμως εκείνοι εκείνοι κατάφεραν να ενεργοποιήσουν τα εκρηκτικά τους.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε πως όλα δείχνουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος και κάλεσε όλα τα έθνη να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής.

«Έχει σημασία το γεγονός ότι η αποτρόπαια επίθεση έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία δίνουμε, σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία, αγώνα εναντίον της αποσχιστικής τρομοκρατίας και επίσης σε μια περίοδο που αρχίζει η ομαλοποίηση των σχέσεών μας με τους γείτονες μας», τόνισε.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταλόγισε ευθύνες στις χώρες της Δύσης για την επίθεση, την οποία καταδίκασε.

«Εάν όλα τα κράτη μαζί δεν δώσουμε τα χέρια, δεν αντιμετωπίσουμε από κοινού τις τρομοκρατικές οργανώσεις, θα γίνουν πραγματικότητα το ένα μετά το άλλο, τα ενδεχόμενα που σήμερα φοβόμαστε ακόμη και να σκεφτούμε», είπε, προσθέτοντας: «Περιμένουμε από τον κόσμο και ιδιαίτερα από τις δυτικές χώρες, με τις διοικήσεις, τα κοινοβούλια, τα μέσα ενημέρωσης και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις τους να επιδείξουν επιτέλους, αποφασιστική στάση απέναντι στο παιχνίδι αυτό των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Ο Τούρκος πρόεδρος σημειώνει επίσης ότι «είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση αυτή αποσκοπεί όχι σε κάποιο αποτέλεσμα, αλλά μέσω του πόνου και του αίματος αθώων ανθρώπων, στην προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας στον κόσμο».

Μετά την επίθεση ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη με την οποία καταδικάζει «με τον πιο έντονο δυνατό τρόπο» την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και στην οποία δηλώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σταθερές στην υποστήριξή τους της Τουρκίας.

Τον αποτροπιασμό, την οργή και την απόλυτη καταδίκη του για το το νέο τρομοκρατικο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε και το υπουργείο Εξωτερικών.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι μετά την επίθεση ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης έως και σήμερα, Τετάρτη, στις 8 το πρωί.

Η επίθεση στο αναφερόμενο αεροδρόμιο, το οποίο είναι το τρίτο αεροδρόμιο σε διακίνηση επιβατών στην Ευρώπη, ήταν από τις πιο αιματηρές, από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, που συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους.


Βίντεο σοκ από το Ατατούρκ: Η στιγμή που ένας από τους καμικάζι ενεργοποιεί το γιλέκο αυτοκτονίας και ανατινάζεται 


Σοκ σε όλο τον κόσμο προκαλεί το βίντεο με την ανατίναξη του ενός από τους τρεις καμικάζι αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Στο βίντεο που μετά την επίθεση χθες κάνει το γύρο του κόσμου διακρίνεται ένας από τους καμικάζι να τρέχει ενώ τον καταδιώκουν οι άνδρες ασφαλείας του αεροδρομίου. Σε κάποια στιγμή ένας από τους άνδρες ασφαλείας τον πυροβολεί στα πόδια και ο τρομοκράτης πέφτει στο έδαφος ενώ το καλάσνικοφ, με το οποίο λίγο νωρίτερα είχε σκορπίσει το θάνατο, του φεύγει από τα χέρια.

Ενας άλλος άνδρας της ασφάλειας του αεροδρομίου τον πλησιάζει και προφανώς βλέποντας το γιλέκο αυτοκτονίας του τρομοκράτη και αντιλαμβανόμενος τι θα ακολουθήσει αρχίζει αυτομάτως να τρέχει. Δευτερόλεπτα αργότερα ο πεσμένος στο πάτωμα τρομοκράτης ενεργοποιεί τα εκρηκτικά και ανατινάζεται σκορπίζοντας για μια ακόμη φορά το θάνατο.




Πηγές: huffingtonpost.gr , iefimerida.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια