«Μαρινόπουλοι»... παντού!

Γράφει ο Γιάννης Σαραντάκος

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις διθυραμβικές δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων για την... ανάπτυξη που έρχεται, για τη «βροχή δισ.» που θα πέσει στην Ελλάδα και για την «αλλαγή σελίδας» που πέτυχε η κυβέρνηση «πρώτη φορά Αριστερά».

Ποσό αστείες όμως ακούγονται οι τοποθετήσεις αυτές σήμερα, όταν ακόμη μία μεγάλη εταιρεία είναι έτοιμη να βάλει «λουκέτο» αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Δυστυχώς ο «Μαρινόπουλος» δεν είναι η πρώτη και μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία εταιρεία που έχει φτάσει ένα βήμα πριν από τον γκρεμό...
Η πραγματική οικονομία έχει διαλυθεί πλήρως και τα λουκέτα δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα φυσικό επόμενο μιας πολιτικής που έχει ως βασικό άξονα την υπερφορολόγηση, την καχυποψία έναντι των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών, και τον διαχωρισμό μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Ο «Μαρινόπουλος» σήμερα, η «Ηλεκτρονική» χθες, δείχνουν πολύ απλά ότι καταρρέει το λιανικό εμπόριο. Οτι καταρρέουν οι επιχειρήσεις που καλύπτουν ορισμένες από τις βασικές ανάγκες των πολιτών!
Την ίδια ώρα, δυστυχώς, η κυβέρνηση ασχολείται με τον εκλογικό νόμο, την αναθεώρηση του Συντάγματος και με το... μείζον θέμα τού ποιος είχε την ιδιοκτησία του προγράμματος που ο κ. Τσίπρας είχε υπογράψει! Είναι σαφές ότι τα θέματα αυτά κινούνται πολύ μακριά από τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των πολιτών.
Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη απέναντι σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι με επικοινωνιακά τρικ μπορούν να την προσπεράσουν. Για τον λόγο αυτό λοιπόν, θα ήταν φρόνιμο η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός να αφήσουν -όσο είναι καιρός- τα μεγάλα θεωρητικά ζητήματα και να ασχοληθούν με τα λεγόμενα μικρά, καθημερινά! Με την πραγματική οικονομία που δίνει δουλειά σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες!
Εάν αυτό δεν συμβεί, τα λουκέτα θα διαδέχονται το ένα το άλλο και η κρίση θα βαθαίνει ακόμη περισσότερο στη χώρα της... απλής και άδολης αναλογικής!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια