Εντσιλάδας: Πίτες με ψαρονέφρι, ανάμεικτα λαχανικά και τυρί

Υλικά


  • 12 καλαμποκίσιες πίτες
  • 450 γρ. ανάμεικτα λαχανικά (καλαμπόκι, πιπεριά, καρότα, αρακάς)
  • 300 γρ. ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο) κομμένο σε κύβους μικρούς
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρους κομμένες σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο πολτό ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κασέρι τριμμένο σε χοντρο τρίφτη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση


Σε αλατισμένο νερό βράζετε τα λαχανικά για 10΄και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το ψαρονέφρι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτετε τα μισοβρασμένα λαχανικά , και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4΄.

Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε στο τέλος τον πολτό ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, τη ντομάτα και το μαϊντανό . Αφήνετε τη γέμιση να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Βάζετε τη γέμιση σε κάθε πίτα και την τυλίγετε σφιχτά σε ρολό. Κάνετε το ίδιο με όλες τις πίτες και τις τοποθετείτε τη μια δίπλα στην άλλη σε πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε στους 200° C σε προθερμασμένο φούρνο για 10΄ μέχρι να λιώσει το τυρί.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια