Ποια προβλήματα υγείας μπορούν να δείξουν τα μαλλιά σας

Σημαντικές ενδείξεις για την υγεία σας μπορεί να δείξει η κατάσταση των μαλλιών σας όπως μεταξύ άλλων η απώλεια ή η εμφάνιση νέων τριχών σε συγκεκριμένο σημείο.

Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποια αλλαγή στα μαλλιά σας καλό θα ήταν να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό για να δει εξειδικευμένα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δείτε μερικές ενδείξεις προβλημάτων που μπορεί να αποκαλύπτουν τα μαλλιά σας.

1. Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών
Η υπερτρίχωση πολλές φορές συνοδεύεται από προβλήματα στην περίοδο της γυναίκας και τότε είναι πιθανό εκείνη να πάσχει από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Ο γυναικολόγος και πιθανόν κάποιες εξετάσεις να δώσουν την απάντηση.

2. Ανεπάρκεια σιδήρου
Μία αισθητή απώλεια μαλλιών, χωρίς να εννοείται η συνηθισμένη που χάνει ένα άτομο ανά διάφορες εποχές του χρόνου, μπορεί να αποτελεί ένδειξη έλλειψης σιδήρου ή ακόμη και ότι υπολειτουργεί ο θυρεοειδής σας. Επιπλέον οι χορτοφάγοι και οι γυναίκες με δυσκολίες στην έμμηνο ρύση μπορεί να έχουν μεγαλύτερη απώλεια τριχών.

3. Ορμονικά προβλήματα
Η απώλεια των μαλλιών αλλά και αντίθετα η απότομη αύξηση του μήκους τους μπορεί να οφείλεται στα ανδρογόνα, δηλαδή τις ορμόνες που υπάρχουν σε άνδρες και γυναίκες αλλά σε διαφορικές αναλογίες. Η υπερτρίχωση υποδηλώνει ορμονική διαταραχή όταν συνοδεύεται επίσης από ακμή, αυξημένο σωματικό βάρος, τριχότπωση ή διαταραχή στην περίοδο οπότε και είναι καλύτερα να επισκεφτείτε το γιατρό σας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια