Κακά μαντάτα: Έρχεται το πρώτο τσεκούρι την Τετάρτη σε ΕΚΑΣ και μέρισμα – Ακολουθούν οι επικουρικές και τα εφάπαξ

Μειωμένο από 66 – 88 ευρώ το μήνα θα είναι από την Τετάρτη το μέρισμα που θα καταβληθεί σε 284.000 συνταξιούχους του Δημοσίου.Ήδη το μέρισμα για τους συνταξιούχους του Δημοσίου έχει υποστεί περικοπές 50% από το 2010 και μετά, ενώ οι νέες περικοπές θα κυμανθούν από 11% – 63% και η πλειονότητα των δικαιούχων, περίπου 200.000, θα το πάρουν μειωμένο κατά 44%.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους μικρομερισματούχους που λαμβάνουν παροχή στα επίπεδα των 150 – 200 ευρώ τα μήνα και θα δουν μια μείωση της τάξης των 66 – 88 ευρώ το μήνα και τελικά θα λάβουν μέρισμα που αντιστοιχεί σε 84 – 112 ευρώ το μήνα.

Ακόμα μεγαλύτερες θα είναι οι μειώσεις στα μερίσματα που θα καταβληθούν τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, καθώς θα παρακρατηθούν αναδρομικά τα ποσά που καταβλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σαν να μην έφτανε αυτό από 1η Ιουλίου ξεκινά και η κατάργηση του ΕΚΑΣ, ενώ μένει να καθοριστεί η αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ που δόθηκε τον Ιούνιο, η οποία θα γίνει πιθανότατα σε δόσεις έως το τέλος του χρόνου.

Από Παρασκευή έρχονται ακόμα οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που επηρεάζουν περίπου 260.000 συνταξιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν κάθε μήνα συντάξεις από 1.300 ευρώ μεικτά και πάνω. Οι μειώσεις αυτές θα κυμαίνονται από 5% – 40% ανάλογα με το ύψος της επικουρικής.

Τέλος, τον Ιούλιο θα καταβληθούν κουρεμένα και τα… εφάπαξ με τις περικοπές να κυμαίνονται από 15% – 18% σύμφωνα με το νέο τρόπο υπολογισμού του βοηθήματος.

Σημειώνεται πως οι συντάξεις ΙΚΑ και Δημοσίου για τον Ιούλιο θα καταβληθούν την Τετάρτη 29 Ιουνίου. Οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ θα πάρουν τις συντάξεις τους στις 30 Ιουνίου, ενώ οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ θα καταβληθούν την 1η Ιουλίου.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια