Σπουδαίο εύρημα: Βρέθηκε ο τάφος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα Χαλκιδικής

Εντός της ημέρα θα κάνει ανακοινώσεις ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης


Ύστερα από μια εικοσαετή ανασκαφική έρευνα στα αρχαία Στάγειρα ανακοινώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, σε εκατοντάδες κορυφαίους αριστοτελιστές της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας ότι βρέθηκε ο τάφος του Αριστοτέλη, που διασώζεται εδώ και 2.400 χρόνια.

Ο τάφος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα (στη σημερινή Ολυμπιάδα Χαλκιδικής) είναι ένα ηρώο-μνημείο, στο οποίο τοποθετήθηκε η τέφρα του μεγάλου φιλοσόφου (384-322 π.Χ.).

Εντός της ημέρας θα γίνουν ανακοινώσεις από τον αρχαιολόγο, Κώστα Σισμανίδη, ο οποίος έχει αφιερώσει την επιστημονική ζωή του στον εντοπισμό της τελευταίας κατοικίας ενός εκ των μεγαλύτερων θεωρητικών της αρχαιότητας και του πατέρα της «λογικής».

Ο κ. Σισμανίδης θα παρουσιάσει τα ντοκουμέντα της πολυετούς έρευνάς του για τον τάφο στον οποίο εναποτέθηκε η τέφρα του Αριστοτέλη, του ανθρώπου που εξέτασε κάθε νοητικό πεδίο της εποχής του, γράφοντας περίπου τετρακόσιες πραγματείες, για την πολιτική, την ηθική, την λογοτεχνία και την επιστήμη, αυτού που δικαίως χαρακτηρίστηκε από τον Πλάτωνα «ο πρώτος αναγνώστης βιβλίων» στην ανθρώπινη ιστορία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια