Η νομιμοποίηση της παρανομίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ, «ξεπλένοντας» την ανομία και καθιστώντας την εφάμιλλη της νομιμότητας, διαλύει ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο αξιακό σύστημα του λαού μας. Ετι δε επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ η αναξιοκρατία τείνει να θεωρείται δεδομένη και να προεξοφλείται ως κυβερνητική στάση!

Τα παραδείγματα αυτής της ροπής της κυβέρνησης να περιφρονεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα είναι πάρα πολλά. Όμως το τελευταίο είναι το ηχηρότερο και το πιο επικίνδυνο.

Οσοι διορισμένοι στο Δημόσιο έχουν πλαστούς τίτλους σπουδών θα αποκτήσουν το δικαίωμα, με νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει προς ψήφιση το υπουργείο Παιδείας, να διαγωνιστούν σε... ειδικές εξετάσεις και να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Υπολογίζεται ότι το δικαίωμα να νομιμοποιήσουν την ανομία τους θα αποκτήσουν περίπου 2.500 υπάλληλοι του Δημοσίου που κατέχουν πλαστά πτυχία. Πρακτικές λατινοαμερικανικής μπανανίας ή χώρας της υποσαχάριας Αφρικής της δεκαετίας του ’60 σ’ έναν τόπο με τόσο σπουδαία Ιστορία... Και μόνο η πρόθεση να γίνει κάτι τέτοιο συνιστά κατάπτυστη πολιτική πράξη, που ντροπιάζει το κράτος και προσβάλλει βάναυσα την τιμή και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Το μήνυμα που περνά η κυβέρνηση στην κοινωνία είναι σαφές: Οχι μόνο θα μείνει ατιμώρητο, αλλά θα τύχει προστασίας και... στοργής κάθε λαμόγιο που πήρε με πλαστό τίτλο σπουδών θέση, η οποία προοριζόταν για κάποιον άξιο και τίμιο συμπολίτη μας. Ενώ δεν έχει σωθεί ούτε μία θέση εργασίας, από τις εκατοντάδες χιλιάδες που χάθηκαν στον ιδιωτικό τομέα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να θέσει την αιγίδα της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας πάνω από απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου! Θέλει να προστατεύσει εκείνους που θα έπρεπε να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη για την άθλια πράξη τους.

Είναι ζήτημα τιμής για τους Ελληνες αυτή η πρόθεση να μείνει στα χαρτιά. Ομως είναι και πρακτικό το θέμα. Αν το κράτος νομιμοποιήσει την αθλιότητα της κατάκτησης μίας θέσης στο Δημόσιο με πλαστό πτυχίο, ποιος θα απομείνει να σέβεται τους νόμους και τους θεσμούς;


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια