Ο διχαστικός λόγος και το ταξικό μίσος!

Αυτό που προβληματίζει τους πολίτες είναι ότι εκείνοι που εξαπάτησαν την κοινωνία δεν έχουν πάρει ακόμα το μήνυμα


Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης
Όπου απουσιάζει η πολιτική, εμφανίζονται τα φαινόμενα της συνθηματολογίας, του κενού πολιτικού λόγου και της επίκλησης κλισέ από το παρελθόν, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί από καιρού στον προοδευμένο και πολιτισμένο κόσμο.

Συναφές φαινόμενο είναι η χάραξη διαχωριστικών γραμμών στην κοινωνία, όπως ο ταξικός διαχωρισμός, ο οποίος, σε περιόδους κρίσης και ανέχειας των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, μπορεί να καταλήξει στη δημιουργία κλίματος ταξικού μίσους - ό,τι χειρότερο σε μια χώρα που μαστίζεται από μια επταετή κρίση. Ο,τι χειρότερο σε μια κοινωνία, μεγάλο μέρος της οποίας μαστίζεται από την ανεργία και τη φτώχεια, ενώ οι επικρατούσες συνθήκες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπεται στους κατεστραμμένους οικονομικά και επαγγελματικά πολίτες έστω να ονειρεύονται καλύτερες ημέρες.

Σε μια τέτοια στιγμή για την ελληνική κοινωνία και αφού η εθνική οικονομία έχει φορτωθεί με επιπλέον 50 δισ. ευρώ, λόγω της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. το διάστημα από τις 25 Ιανουαρίου 2015 έως την ημέρα που προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα -ενώ επίκειται η φοροκαταιγίδα που θα πλήξει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας-, η κυβέρνηση, για να καλύψει την πολιτική απάτη και τα ψέματα που είπε στον ελληνικό λαό και προεκλογικά και κατά τη διάρκεια της... διαπραγμάτευσης, επιλέγει τον ολισθηρό δρόμο του διχασμού και της δημιουργίας κεκαλυμμένου ταξικού μίσους.
Το παραδοσιακό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των δοτών κειμενογράφων της «Αυγής» -γιατί δεν είναι δυνατόν να ονομάζεται δημοσιογράφος κάποιος που γράφει σε έντυπο το οποίο είναι στρατευμένο σε ένα κόμμα- Γιώργος Κυρίτσης, σε κείμενό του που δημοσιεύθηκε στην προαναφερθείσα εφημερίδα του κόμματός του, καταλήγει ως εξής:

«Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της Ν.Δ. και όχι των απελπισμένων σπιν του: "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων". Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί ότι η κυβέρνηση -και όχι μόνο ο ίδιος- έχει στοχοποιήσει εκείνους που ψήφισαν στο δημοψήφισμα-απάτη υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση, επιβάλλοντας περισσότερους φόρους σε εκείνους απ' ό,τι σε όσους ψήφισαν την επιλογή της κυβέρνησης, που ήταν το «Οχι».
Μόνο που ξεχνά ο κ. Κυρίτσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. είναι αυτή που ακολουθεί πολιτική «μενουμευρωπαίων», και μάλιστα με τεράστιο κόστος: με ένα Μνημόνιο... να, μετά συγχωρήσεως, με έναν «κόφτη» σκέτο δρεπανηφόρο άρμα και με υποδούλωση της χώρας για 99 χρόνια, όπως ομολογεί η βουλευτής του δικού του κόμματος Αννα Βαγενά.

Αυτό που μας προβληματίζει δεν είναι απλά ο διχαστικός λόγος του κ. Κυρίτση, που σπέρνει τον σπόρο του ταξικού μίσους σε μια κοινωνία η οποία υποφέρει.
Αυτό που προβληματίζει τους πολίτες οι οποίοι δεν είναι μαντρωμένοι σε κομματικές και ιδεολογικές φατρίες και φυλακές είναι ότι εκείνοι που διέπραξαν εγκλήματα και εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους, καλώντας τους να ψηφίσουν «Οχι» και εφαρμόζοντας μετά πολύ χειρότερα από εκείνους που υποστήριζαν το «Ναι», δεν έχουν πάρει το μήνυμα από την ελληνική κοινωνία και συνεχίζουν να ασχημονούν, διχάζοντάς την. Και δεν πήραν το μήνυμα, γιατί μάλλον δεν το έδωσε ακόμα με ηχηρό τρόπο η ελληνική κοινωνία, η οποία επιτέλους πρέπει να απελευθερωθεί και να βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.
Και είμαι σίγουρος ότι πλησιάζει εκείνη η ώρα...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια