Τεράστια συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων που «τρομάζει» την Άγκυρα!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Η τεράστια παρατηρούμενη αυτές τις μέρες συγκέντρωση αεροναυτικών στρατιωτικών δυνάμεων στην χερσόνησο της Κριμαίας από τους Ρώσους, έχει θορυβήσει έντονα την Άγκυρα, όπως επισημαίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε για την Κριμαία ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Vadim Skibitskiy, από τον Μάιο με προσωπική εντολή του Ρώσου προέδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν, στην Κριμαία έχει προωθηθεί μια καινούργια στρατιωτική δύναμη από 24.000 επίλεκτους άντρες.

Παράλληλα στην χερσόνησο έφτασαν 613 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, 162 ολμοβόλα με πυραυλικά συστήματα σύγχρονου τύπου, 53 πολεμικά ελικόπτερα, 100 πολεμικά αεροπλάνα στα αεροδρόμια της Κριμαίας, στις ακτές της χερσονήσου έχουν εγκατασταθεί 16 συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, ενώ στα λιμάνια έχουν φτάσει 30 πολεμικά πλοία και 4 ειδικά υποχβρίχια.

Όλη αυτή η τεράστια συγκέντρωση δυνάμεων έχει ανησυχήσει τους Τούρκους που την ερμηνεύουν σαν προπαρασκευή για μεγάλη επιθετική ενέργεια της Ρψσίας, που συνδέεται και με την αυξανόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας αλλά και την εντεινόμενη διένεξη μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

Η Αρκούδα στέλνει τα μηνύματα της προς πάσα πλευρά.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια