Ο λογαριασμός στα θύματα!

Το καυτό ελληνικό καλοκαίρι ξεκινάει ημερολογιακά αύριο Τετάρτη και θα συνοδευτεί από μια φορολογικού τύπου ψυχρολουσία. Ο ΦΠΑ, ο πιο άδικος φόρος όλων (μια και επιβαρύνει εξίσου πλούσιους και φτωχούς), αυξάνεται και θα φτάσει στο 24%. Αυτό σημαίνει αυξήσεις σε μη νωπά τρόφιμα, στην εστίαση, στις μεταφορές, στα τσιγάρα και στις υπηρεσίες.

Επίσης, οι ουλές που έχει αφήσει η προδοσία της υπαγωγής της πατρίδας μας στο Μνημόνιο θα βαθύνουν, αφού, όπως έγραψε η «δημοκρατία», από την 1η Ιουνίου «καταργούνται οι κατά 30% μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στο δεύτερο κύμα νησιών του Αιγαίου. [...] Οι ανατιμήσεις που θα προκληθούν σ' αυτά τα νησιά θα είναι σοκαριστικές, αφού οι συντελεστές ΦΠΑ θα αυξηθούν από 5%, 10% και 16% σε 6%, 13% και 24%, αντίστοιχα».

Συν τοις άλλοις, θα αυξηθεί ο φόρος στην μπίρα, θα επιβληθεί φόρος 10% επί των μηνιαίων λογαριασμών στη συνδρομητική τηλεόραση και θα αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι (από τον Ιούνιο ή το αργότερο τον Ιούλιο) με το «ροκάνισμα των μισθών και των συντάξεών τους, εξαιτίας των νέων κλιμάκων υπολογισμού της παρακράτησης φόρου εισοδήματος».

Οι χαμένοι της υπόθεσης δεν είναι οι «έχοντες», όπως ισχυρίζεται σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση, αλλά σχεδόν όλοι, αφού «οι επιβαρύνσεις ξεκινούν λίγο πάνω από τα 600 ευρώ μηνιαίου μισθού».

Το κερασάκι στην τούρτα της αντιλαϊκής πολιτικής και της ληστρικής επίθεσης σε ό,τι έχει απομείνει από την περιουσία και το εισόδημα των πολιτών αφορά τις κατασχέσεις. Οπως έγραψε η εφημερίδα μας, «οι δανειολήπτες θα πληρώνουν και την αμοιβή του εκτιμητή που θα βγάζει το σπίτι τους στο σφυρί»!

Η αδικία είναι τόσο κατάφωρη ώστε μοιάζει εξωπραγματική. Ο λογαριασμός της καταστροφής και της Κατοχής της πατρίδας μας πήγε στα θύματα, τους πολίτες που προσπαθούν να βρουν κουράγιο και πόρους για να επιβιώσουν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια