Ένα βήμα πριν το μπαμ! Η Ρωσία στέλνει στρατό στα σύνορα με το ΝΑΤΟ

Ψυχροπολεμικό κλίμα επικρατεί στα σύνορα Ρωσίας – Δύσης, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να ανταποκρίνεται επιθετικά στις κινήσεις των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει δυο μονάδες στα δυτικά και μία στο νότια για να αντισταθμίσει την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.
«Το Υπουργείο Άμυνας λαμβάνει μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της στρατιωτικής συσσώρευσης του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας», δήλωσε ο Σόιγκου, σήμερα, Τετάρτη.
 «Πριν το τέλος του 2016 δύο νέες μονάδες θα σχηματιστούν στη Δυτική Στρατιωτική περιοχή και μία στη Νότια Στρατιωτική περιοχή».
Σύμφωνα με το ρώσικο πρακτορείο RT, νωρίτερα υπήρξαν αναφορές στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι τρεις νέες μονάδες με 10.000 στρατιώτες στην κάθε μια μπορεί να αναπτυχθούν στις περιοχές Ροστοφ-ον-Ντον, Σμολένσκ και Βορόνεζ.
Μέτα το 2014, μετά από την προσάρτηση δηλαδή της Κριμαίας από την Ρωσία, το ΝΑΤΟ έχει στείλει πρόσθετες δυνάμεις στην Πολωνία, στα κράτη της Βαλτικής και αλλού κοντά στα ρωσικά σύνορα κατά της ρώσικης επιθετικότητας.
Η αντίδραση της Ρωσίας ήταν αναμενόμενη ειδικά μετά την έναρξη της άσκησης στην Εσθονία, στην οποία λαμβάνουν μέρος 6000 στρατιώτες.

onalert.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια