Σεισμός 5,5 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές από τον ισχυρό σεισμό έντασης 5,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11:36 στη θαλάσσια περιοχή νότια/νοτιοανατολικά της Ζάκρου στον νομό Λασιθίου και έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση καταγράφηκε 12 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου Σητείας και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Ηράκλειο, ενώ κατά τόπους σημειώθηκαν και ολιγόλεπτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Στην ανατολική Κρητη και στο Λασίθι η δόνηση ήταν εντονότερη και πολύς κόσμος βγήκε στους δρόμους.
Επίσης, στην περιοχή της Ιεράπετρας, νωρίτερα, σημειώθηκαν δύο δονήσεις εντάσεως 3,7 Ρίχτερ, η πρώτη στις 02:26, σε απόσταση 53 χλμ νότια της Ιεράπετρας, με εστιακό βάθος 16 χιλιόμετρα και η δεύτερη έντασης 2,7 Ρίχτερ στις 03:25 με επίκεντρο 46 χλμ νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας και εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

Ρωγμές στην Ακαδημία
Ρωγμές εμφανίστηκαν στο κτίριο του σχολείου της πρώην Ακαδημίας, και το σχολείο εκκενώνεται προληπτικά, ενώ στο σημείο σπεύδει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γ.Βλαχάκης.

Καμία ανησυχία, συστήνει ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας
Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Ευθύμη Λέκκα ο σεισμός ήταν εντάσεως 5,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σε εστιακό βάθος 10 χλμ, και  καταγράφηκε στο νότιο-ανατολικό τμήμα της Κρήτης, στον υποθαλάσσιο τμήμα. "Έγινε έντονα αισθητός σε όλη την Κρήτη και κυρίως στο Λασίθι" - είπε ο κ.Λέκκας, ωστόσο δεν υπάρχουν επιπτώσεις, επομένως όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη "δε θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία, ούτε στους κατοίκους, ούτε στους τουρίστες, ούτε στα παιδιά. Οι υποδομές και τα κτίρια αντέχουν σε μεγαλύτερα μεγέθη που ξεπερνούν τα 6 ρίχτερ".


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια