To Project Infinite του Dropbox αλλάζει το cloud

Με το Project Infinite, το Dropbox θέλει να φέρει το cloud computing ακόμα πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες του χρήστη 


Το Project Infinite παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Dropbox Open Conference στο Λονδίνο και θέλει να αλλάξει ένα δομικό χαρακτηριστικό των συστημάτων cloud αποθήκευσης, δίνοντας ένα νέο τρόπο διαχείρισης των αρχείων του χρήστη, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα, άσχετα από το λειτουργικό σύστημα ή την πλατφόρμα που χρησιμοποιείται.

Τα αρχεία μπορούν να τα δουν οι χρήστες απευθείας από την εξερεύνηση του υπολογιστή τους, χωρίς να είναι ανάγκη να τα έχουν αποθηκευμένα τοπικά. Σε περίπτωση που επιθυμούν να τα έχουν και τοπικά, μπορούν να το επιλέξουν.

Οι χρήστες θα μπορούν να ανοίγουν τα αρχεία που έχουν αποθηκευμένα στο Dropbox είτε είναι τοπικά αποθηκευμένα, είτε όχι, χωρίς να τους νοιάζει ποιο είναι το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν. Τα αρχεία που θα είναι αποθηκευμένα στο cloud, θα είναι μαρκαρισμένα με το σχετικό εικονίδιο.

Το Project Infinite του Dropbox είναι μία αλλαγή που θα γίνει σταδιακά, χωρίς να δίνονται περαιτέρω πληροφορίες για το πότε θα γίνει ευρέως διαθέσιμο. Ο στόχος του Dropbox είναι να καταλαμβάνουν τα αρχεία όγκο στον υπολογιστή μόνο όταν είναι απαραίτητα και όχι μόνιμα, όπως γίνεται μέχρι σήμερα στα συστήματα cloud αποθήκευσης.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια