Ασυγχώρητοι...

Ο Τσίπρας, οι εκβιασμοί και το νέο αδιέξοδο για την Ελλάδα


Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς
Δεν ξέρω τι εννοούσε ο πρωθυπουργός, όταν έλεγε ότι το φετινό Πάσχα θα φέρει και την... Ανάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά αυτός ο παρατεταμένος «γολγοθάς» στο παζάρι με τους δανειστές μάλλον προϊδεάζει για το αντίθετο.

Με ρωτούν πολλοί φίλοι, συνάδελφοι, ακόμη και απλοί άνθρωποι στον δρόμο: «Μα, τι κάνει πάλι ο Τσίπρας; Στήνει παράσταση για να διασκεδάσει την αγανάκτηση του κόσμου; Τζογάρει; Ή ετοιμάζει την πολυθρύλητη ηρωική "απόδρασή" του;»

Ειλικρινά δεν γνωρίζω. Γιατί δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ποιος τραβάει περισσότερο το σκοινί. Αυτό που ξέρω είναι ότι, αν ο Τσίπρας δεν παίζει θέατρο, βαστώντας στο χέρι κρυφό άσο, και κατάφεραν πάλι οι ξένοι να τον στριμώξουν ένα βήμα πριν από τον γκρεμό, είναι ασυγχώρητος. Και αυτή τη φορά δεν φταίει ο Βαρουφάκης... Ο ίδιος φταίει, που δεν έμαθε από τα παθήματά του.

Αν πράγματι παγίδεψε την Ελλάδα για δεύτερη φορά το εκβιαστικό δίπολο Σόιμπλε - ΔΝΤ, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ομολογία αποτυχίας και ευθύνης συνιστά, γιατί το ίδιο έργο ο Τσίπρας προσωπικά, αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός το είδαν πέρυσι το καλοκαίρι. Κανείς δεν έχει διάθεση να το ξαναζήσει.

Ασυγχώρητος, επομένως, θα είναι ο Τσίπρας αν παρασύρθηκε για δεύτερη φορά από τη διαπραγματευτική τακτική «ζεστού - κρύου» του Βερολίνου και νόμισε ότι μπορεί να ποντάρει τα ρέστα του στη Μέρκελ για να παρακάμψει τον Σόιμπλε. Αυτοί έχουν αποδείξει ότι, μπροστά στον κοινό σκοπό της πολιτικής επιβίωσης, είναι αχώριστοι. Μπετόν αρμέ! Σαν να λέμε «Ντόρα - Κυριάκος»...

Αρα, είναι ασυγχώρητη και η ψευδαίσθηση ότι μπορεί ο πρωθυπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας μικρού πολιτικού διαμετρήματος να εκβιάσει και να παίξει «διαίρει και βασίλευε» στο κλαμπ πολύ ισχυρότερων κρατών, που έχουν το προνόμιο να δανείζουν τους αδυνάμους. Το διαπίστωσε αυτό ο Αλέξης Τσίπρας, όταν αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι υπέγραψε Μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο. Ακόμη κι αν σήμερα οι πιστωτές αθετούν την υπογραφή τους και ζητούν περισσότερα από όσα συμφωνήθηκαν, ο Ελληνας πρωθυπουργός έπρεπε να έχει βρει τρόπο για να σπρώξει την κάννη του πιστολιού μακριά από το πρόσωπό του. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» και θα πρέπει να κάνει πολλά μαγικά ο κ. Τσίπρας τις επόμενες ημέρες για να μην περάσει στην κοινή γνώμη ως ένας τζάμπα μάγκας, που κατέληξε...κοροϊδάκι της (ευτραφούς) δεσποινίδος.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια