Καλαμάρι γεμιστό με φέτα, ντομάτα και πιπεριά

Υλικά για 4 μερίδες


  • 4 μεγάλα καλαμάρια φρέσκα
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη στα 4
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη στα 4
Για τη μαρινάδα
  • 1 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση


  1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα καλαμάρια, χωρίς να τα κόψετε στη μέση για να μπορέσετε να τα γεμίσετε αργότερα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας.  Με αυτό το μείγμα περιχύνετε τα καλαμάρια και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες .
  2. Γεμίζετε το κάθε καλαμάρι με 50 γρ. φέτας που έχετε κόψει σε κύβους, και την βάζετε ανάμεσα στην πιπεριά και τη ντομάτα. Ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ σε μεσαία φωτιά για 30' περίπου.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια