Χερσαία εισβολή στη Συρία θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί ο Μεντβέντεφ

Όλες οι δυνάμεις που εμπλέκονται στη συριακή κρίση πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να επιτύχουν τον τερματισμό του πολέμου και όχι σε ενέργειες που θα οδηγήσουν στο ξέσπασμα μιας νέας παγκόσμιας σύρραξης, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμιτρι Μεντβέντεφ.

«Οι Αμερικανοί και οι Άραβες εταίροι μας θα πρέπει να σκεφτούν καλά: Θέλουν έναν μόνιμο πόλεμο;» είπε ο Μεντβέντεφ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η οποία θα δημοσιευθεί αύριο Παρασκευή όπως μεταδίδει το Reuters.
«Επιβάλλεται σε όλες τις πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» τόνισε.

Ακόμη είπε πως οι ΗΠΑ και η Ρωσία πρέπει να ασκήσουν πίεση σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έτσι ώστε να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία διεξάγει βομβαρδισμούς κατά στόχων τζιχαντιστών και σύμφωνα με πληροφορίες βομβαρδίζει γύρω από το Χαλέπι με τη Δύση να κατηγορεί τη Μόσχα ότι συνδράμει τις κυβερνητικές δυνάμεις του Ασάντ στις συγκρούσεις κατά των αντικυβερνητικών ανταρτών. Ωστόσο και άλλες δυτικές δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ βομβαρδίζουν επίσης στόχους τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία και το Ιράκ.

Εν τω μεταξύ το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο (ΝΑΤΟ), που μέχρι σήμερα αρνείτο να συμμετάσχει ευθέως στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, «εξετάζει το ενδεχόμενο» να ενταχθεί στις τάξεις του, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο επικεφαλής του Πενταγώνου Άστον Κάρτερ.

«Χάρη στην ηγεσία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξετάζουμε το ενδεχόμενο το ΝΑΤΟ να ενταχθεί στον συνασπισμό με την ιδιότητα του πλήρους μέλους» επισήμανε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια