Μετατρέπουν την Ελλάδα σε Αλβανία του Εμβέρ Χότζα

Δεν είναι μόνο η ανικανότητα διαχείρισης - αντιμετώπισης προβλημάτων. Είναι και η ιδεοληπτική πολιτική προσέγγιση που δεν επιτρέπει στην σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας να αντιληφθεί πως η ολική της ανεπάρκεια δρα καταλυτικά για την διεθνή απομόνωση της χώρας,
η οποία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια να πάρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός γερμανικού προτεκτοράτου, αλλά ταυτοχρόνως να μεταβληθεί σε μία σύγχρονη Αλβανία του Εμβέρ Χότζα.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο γιγαντώθηκε επί των ημερών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα (μην ξεχνάμε πως η κυρία Χριστοδουλοπούλου από τις πρώτες ημέρες της υπουργοποίησής της διαλαλούσε πως δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα και πως οι δυστυχισμένοι -όλου του κόσμου;- δεν πρέπει να εμποδιστούν να έρθουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη) και απειλεί τόσο τις ευρωπαϊκές κοινωνίες όσο και την Ελλάδα, η οποία με ευρωπαϊκή "εντολή" και κατά παράβαση κάθε ευρωπαϊκής συνθήκης, μετατρέπεται σε μια τεράστια ανοιχτή φυλακή, σε ένα διαλογητήριο ανθρώπων που θα προσφέρουν φτηνή εργασία στις βιομηχανίες της Ευρώπης, ενώ το άνοιγμα της συζήτησης περί ΕΟΖ εντός της Ελληνικής Επικράτειας θέτει επιπλέον σοβαρά ζητήματα τόσο οικονομικού όσο και εθνικού χαρακτήρα...

Κι ενώ το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι παλιό και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, δυστυχώς δεν είναι λίγοι και εκείνοι που το "βλέπουν" σήμερα και "πέφτουν από τα σύννεφα"..., αφού προηγουμένως είχαν φροντίσει επιμελώς να διαστρεβλώσουν και να αντικαταστήσουν την έννοια "πρόσφυγας" με αυτή του λαθρομετανάστη (τονίζουμε πως με προσωπική παρέμβαση του κυρίου Τσίπρα στην Άγκελα Μέρκελ, οι Αφγανοί αναγνωρίζονται ως... "πρόσφυγες"!), για να μπορέσουν να "εισαχθούν" ανεμπόδιστα τεράστιοι αριθμοί στην Ελλάδα, η οποία έχει μεταβληθεί σε "χοάνη" εισόδου στην Ευρώπη, ελέω μίας πολύ ιδιαίτερης "αριστερής" προσέγγισης στην έννοια του "ανθρωπισμού", ο οποίος επιβάλλεται εις βάρος των γηγενών πληθυσμών των χωρών υποδοχής - διαμονής - προορισμού των λαθρομεταναστών. Η παραποίηση της πραγματικότητας έφτασε στο σημείο να "βαφτίζονται" πρόσφυγες σχεδόν όλοι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, ενώ οι πραγματικοί πρόσφυγες φαίνεται να μην ξεπερνούν το ποσοστό του 10%...
Μάλιστα, όσοι τολμούσαν ή τολμούν να μιλάνε για λαθρομετανάστες (και όχι μετανάστες ή πρόσφυγες) ή τολμούσαν να αναφέρουν πως οι λαθραία εισαχθέντες στην χώρα δεν είναι πρόσφυγες, τότε η "πολιτική ορθότητα" της "δημοκρατικής παράταξης" τους χαρακτήριζε (και τους χαρακτηρίζει) φασίστες!!! Έλλειψη κοινής λογικής, έλλειψη δημοκρατικής αντίληψης, έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας; Σε κάθε περίπτωση η έλλειψη σεβασμού πρωτίστως προς την χώρα και τους κατοίκους της διόγκωσε ένα πρόβλημα που ήταν διαχειρίσιμο, αλλά με τις "κατάλληλες υποβοηθήσεις" μετατράπηκε σε απειλή...

"'Επεσε από τα σύννεφα" ο ακτιβιστής αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης!

Η Ευρώπη βρέθηκε απροετοίμαστη μπροστά στο προσφυγικό, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του εχθές στο Star, λέγοντας πως "η πρώτη φορά που συνεδρίασε η Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό ήταν στις 27 Απριλίου - ως τότε η Ευρώπη δεν έχει αντιληφθεί τη μεγάλη του έκταση. Οι πρώτες αποφάσεις πάρθηκαν τέλη Μαΐου του 2015".

Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας υποστήριξε πως γίνονται προσπάθειες ενοχοποίησης της Ελλάδας από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά στο εσωτερικό, σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση έχει τη βοήθεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων απο τα παράλια της Τουρκίας, ο κ. Μουζάλας είπε πως οι ίδιοι, ως κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα καταδεικνύοντας, όχι καταγέλλοντας.

Ερωτηθείς τι θα γίνει αν κλείσουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες, ο κ. Μουζάλας απάντησε πως καταρχάς θα μειωθούν οι προσφυγικές ροές, αλλά ο αριθμός των προσφύγων που θα εγκλωβιστεί θα είναι διαχειρίσιμος. Συνέχισε μιλώντας για το φράχτη του Έβρου, τονίζοντας πως αν και καταλαβαίνει το αίτημα για να "πέσει ο φράχτης", που και ο ίδιος φώναζε παλιότερα, σήμερα το πρόβλημα τίθεται διαφορετικά. "Ζητούμενο είναι η ασφαλής διαδρομή, όχι απλώς μια ασφαλής δίοδος, δηλαδή. Δεν αρκεί όμως μόνο ένα πιο ασφαλές πέρασμα, γιατί επίσης στον Έβρο και μετά υπάρχουν κίνδυνοι, αν δεν έχουμε εξασφαλίσει ότι οι πρόσφυγες θα έρχονται στην Ελλάδα με ασφάλεια και θα συνέχιζουν το ταξίδι τους οργανωμένα ", εξήγησε ο κ. Μουζάλας.

Σχετικά με την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια, ο αναπληρωτής υπουργός περιέγραψε πως τα 475 εκατομμύρια ευρώ αφορούν χρήματα πριν την προσφυγική κρίση, που προορίζονταν για την Ελλάδα ως το 2020 για το μεταναστευτικό, εκ των οποίων έχουν δεσμευτεί περίπου τα 50 εκατομμύρια. Επίσης, 70 εκατομμύρια έχουν έρθει ως έκτακτη επιχορήγηση και έχουν διοχετευθεί στην Υπηρεσία Ασύλου και σε άλλες υπηρεσίες.

Για τις συνθήκες που επικρατούν στα προαναχωρητικά κέντρα, παραδέχτηκε πως δεν είναι περήφανος και δέχεται την κριτική, καθώς υπήρχαν προβλήματα οικονομικά, στη σίτιση και στην αναδιαμόρφωση των χώρων. Τόνισε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια και υπολογίζει πως σε ένα μήνα θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση.

"Είναι πολύ πιθανό, παρ'όλο που θα είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, να υπάρξουν αρνητικές κινήσεις από την Ευρώπη"

Ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες αρνητικές κινήσεις από την πλευρά της Ευρώπης, "ακόμα και να κλείσουν τα σύνορα, παρ' ότι η Ελλάδα θα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της".

Όπως είπε, σε αυτή την περίπτωση "δεν θα δημιουργηθεί κάποιο φαινόμενο, το οποίο θα είναι τραγικό, αλλά θα είναι ένα πολύ δύσκολο ζήτημα, που θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε".

Ο κ. Μουζάλας συνόψισε την εθνική πολιτική για το προσφυγικό στα εξής: τα κέντρα ταυτοποίησης να είναι έτοιμα και να στελεχωθούν, να δημιουργηθούν κέντρα μετεγκατάστασης για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, καθώς και προαναχωρησιακά κέντρα "αξιοπρεπή για να διεκδικήσουμε επιστροφές".

Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση ζητάει ασφαλή διάδρομο για τους πρόσφυγες από Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανο, και άμεση επανεισδοχή στην Τουρκία όσων δεν αιτούνται άσυλο ή δεν δέχονται οικειοθελή επιστροφή.

Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας σχολίασε και το ζήτημα των ασυνόδευτων παιδιών λέγοντας ότι "έχουμε μείνει σημαντικά πίσω". Για την αντιμετώπιση των ζητημάτων γύρω από τα ασυνόδευτα παιδιά έχει συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από το υπουργείο, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τη UNICEF και μη-κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ).

"Η έννοια ότι ο πρόσφυγας πηγαίνει εξορία είναι μια έννοια ξένη προς την κυβέρνηση"

"Το φαινόμενο της μετανάστευσης και των προσφύγων υπάρχει, συνέπειες θα υπάρξουν, η εθνική προσπάθεια είναι να μειωθούν οι συνέπειες. Το πώς θα συνεργαστούμε ώστε να μειωθούν οι συνέπειες είναι το θέμα". Με τη φράση αυτή ο Γ. Μουζάλας, έδωσε τη δική του απάντηση στις αντιδράσεις για τη δημιουργία κέντρων καταγραφής και κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων.

Ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη στάση του δημάρχου Κω και δήλωσε: "Προβλήματα υπήρξαν και στη Σάμο και στη Λέσβο και στην Ειδομένη. Λύθηκαν, σε εισαγωγικά, γιατί διαχείριση κάνουμε του προβλήματος. Είχαμε δημάρχους που ήταν αντίθετοι, τσακωθήκαμε, ήρθαμε σε αντίθεση, αλλά βρίσκαμε κάθε φορά μία λύση στο πρόβλημα για να ισορροπήσουμε το βάρος της τοπικής κοινωνίας με το προσφυγικό. Όπου μπορούσαμε, το κάναμε. Στην Κω βρήκαμε πόρτα".

"Υπάρχει μία άποψη που δεν λαμβάνει υπόψη της μια πραγματικότητα: δεν πάμε εκεί τους μετανάστες, είναι εκεί. Με τα κέντρα και τα hotspots προσπαθούμε να γίνει η καταγραφή μέσα σε 72 ώρες και αν συνεχεία να πάνε στην Αθήνα. Αυτόν τον σχεδιασμό, ο οποίος είναι εθνικός και υποχρέωση στην Ευρώπη, δεν τον θέλει ο κ. Κυρίτσης. Εγώ εκτιμώ ότι είναι λύση για τον τουρισμό", τόνισε ο κ. Μουζάλας, ο οποίος υποστήριξε ότι δίχως την καταγραφή στα κέντρα, η Κως θα επιστρέψει "στις εικόνες που βλέπαμε πέρυσι το καλοκαίρι".

Προηγήθηκε παρέμβαση του δημάρχου Κω, Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος εξήγησε ότι έχει καταθέσει πρόταση με δέκα θέσεις για εγκατάσταση, "αλλά έχουμε διαφωνία ως προς το χαρακτηρισμό hotspot, που και θα εγκλωβίσει χιλιάδες ανθρώπους, και το ευαίσθητο τουριστικό νησί θα έχει πρόβλημα. Θέλουμε να χαρακτηριστεί χώρος αβλαβούς διέλευσης για παραμονή ένα 24ωρο, ώστε να φύγει η Κως από το κάδρο των hotspots, κάτι που ζητούν και όλοι οι μεγάλοι tour operators".

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει εθνικό σχεδιασμό ως τώρα "και τώρα αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά τον εκβιασμό της Ευρώπης προς τη χώρα, δέχεται τώρα εκβιασμό η Κως". Τέλος, ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή δεν εμποδίζει το hotspot. "Ο δήμος κατέθεσε τις απόψεις του και από εκεί και πέρα η κυβέρνηση κάνει τις εργασίες. Δεν τους εμπόδισε κανείς".

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν κέντρα ταυτοποίησης σε ακατοίκητα νησιά, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε κατηγορηματικά: "Θεωρώ ότι ήρθαμε να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση. Οι πρόσφυγες έχουν δικαιώματα. Η έννοια ότι ο πρόσφυγας πηγαίνει εξορία είναι μια έννοια ξένη προς την κυβέρνηση".

Σχετικά με την Τουρκία, ο κ. Μουζάλας επανέλαβε την ελληνική θέση ότι η Τουρκία αποτελεί το κλειδί για τη διαχείριση του ζητήματος, άποψη που σήμερα κυριαρχεί επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. "Τα 3 δις ευρώ και το πλάνο δράσης για την Τουρκία η Ευρώπη το πήρε μετά από δική μας παρέμβαση", τόνισε.

Παραδέχθηκε πως μέχρι στιγμής "έχουμε επιστρέψει πολύ λίγους", προσθέτοντας πως "το πρόβλημα ξεκινά από την ακτή της Τουρκίας". Μάλιστα έδωσε και έναν αριθμό: τον τελευταίο μήνα έχουν εισέλθει στην Ελλάδα 53.000 πρόσφυγες και έχουμε επιστρέψει μόλις… 130!

"Έχουμε σηκώσει και αεροπλάνα για το Πακιστάν. Τα δύο μας τα γύρισαν πίσω, το ένα άφησε τους μισούς. Η Ελλάδα θέλει τις επιστροφές, δεν είναι αλήθεια το αντίθετο. Η Ευρώπη είναι αυτή που δεν μπορεί να τις πετύχει". διευκρίνισε ο κ. Μουζάλας.

Όσον αφορά στην τροποποίηση των νόμων 2011 και 2014 για τα κέντρα καταγραφής που βρίσκεται σε διαβούλευση, ο κ. Μουζάλας εξήγησε ότι η διάταξη που αναφέρεται στην παραμονή προσφύγων και μεταναστών για 25 ημέρες, "δεν αφορά στα hotspots, αλλά στα προαναχωρησιακά κέντρα μέσα στα hotspots για τους παράνομους μετανάστες. Ο νόμος λέει ότι πρέπει να ταυτοποιούνται σε 24-72 ώρες. Επειδή όλα εξαρτώνται από την ροή και επειδή ο έλεγχος της ροής είναι στα τουρκικά παράλια, πρέπει να έχουμε ένα περιθώριο χρόνου, γιατί δεν μπορούμε να τους ταυτοποιήσουμε όλους".

Για τις φημολογούμενες κοινές περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ο κ. Μουζάλας σχολίασε ότι "αν αυτό αφορά στις ακτές της Τουρκίας, να περιοριστούν οι δουλέμποροι και οι ροές από την Τουρκία, τότε είναι μια θετική είδηση. Αν αφορά και στις δύο ακτές θα πρέπει να δει κανείς αν υπάρχουν εμπλοκές ή όχι".

"Η λύση που προτείνεται να είναι εφαρμόσιμη"

"Κανείς δεν το θέλει πιο πολύ η λύση που προτείνεται να είναι εφαρμόσιμη λύση, και αυτό θα φανεί αύριο ή μεθαύριο", σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός για την πρόταση των δημάρχων Δέλτα και Ωραιοκάστρου να χωροθετηθεί το κέντρο μετεγκατάστασης της Βόρειας Ελλάδας σε οικόπεδο του ΟΣΕ στα Σφαγεία Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, ο κ. Μουζάλας εξήγησε ότι η επιλογή του χώρου κατασκευής δεν είναι στη δική του αρμοδιότητα, καθώς το συντονισμό έχει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. "Εγώ έχω αρμοδιότητα να δω αν τα μέρη αυτά συμβαδίζουν με τις επιστημονικές προδιαγραφές που υπάρχουν. Δεν μπορώ να απαντήσω λοιπόν", τόνισε.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, πρόκειται για έκταση στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης που συνορεύει με τους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Δέλτα. Η πρόταση έχει τη σύμφωνη γνώμη των δημάρχων Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου.

Ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχτηκε ότι χρειάζεται συνεργασία και ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ωστόσο δήλωσε την αντίθεσή του με το γεγονός ότι οι μαθητές των σχολείων στο δήμο Δέλτα προχώρησαν σε κατάληψη. "Ντρέπομαι που τα σχολεία κατέβηκαν για να σταματήσουν αυτό το πράγμα. Τα σχολεία είναι για άλλο πράγμα. Οι γονείς να κατέβουν, αλλά τα παιδιά για ποιο λόγο", επεσήμανε, και πρόσθεσε: "Και αλλού υπάρχουν άνεργοι και φτωχοί. Δεν είναι ο δήμαρχος Σάμου κάτι χειρότερο από το δήμαρχο Κω. Δεν έχουν λιγότερα προβλήματα στην Ειδομένη".

Σε τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός εξήγησε ότι "ρίχνουμε τις ευθυνες ο ένας στον άλλο αντί να γίνουμε ένα μέτωπο και να ζητήσουμε από την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της. Ζητάμε από την Ελλάδα της ανέχειας να είναι έτοιμη, τη στιγμή που ολόκληρη Ευρώπη δεν ήταν έτοιμη".

Ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος ζήτησε να υπάρξει συναντίληψη και συντονισμός με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και παρατήρησε ότι η ΚΕΔΕ δημιουργεί ένα τοπικό σχέδιο δράσης για τους δήμους στην πρώτη γραμμή, παράλληλα με το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης του ζητήματος. "Διαφωνούμε για τη χωροταξια του hotspot, αλλά καταλαβαίνουμε την εθνική ανάγκη να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας", διευκρίνισε.

Ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης αναφέρθηκε στις μη-κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), που "έχουν ξεπεράσει κάποια όρια", και πρόσθεσε, "Επειδή μας βρήκαν αδύναμους οικονομικά, δεν μπορούν να γίνουν κράτος εν κράτει. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή κάνουν και πολιτική".

Το κυρίως ερώτημα όμως παραμένει: Πως μπορεί μία κυβέρνηση να δώσει λύση σε προβλήματα η οποία αντίκειται στον βασικό ιδεολογικό της κορμό; Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση είναι μία κατοχική κυβέρνηση (ομολογία του υπουργού κ. Κουρουμπλή σε τηλεοπτική εκπομπή του κ. Τράγκα στο Action24) που εκτελεί εντολές ξένων και εφαρμόζει νόμους που επιβάλλονται από ξενους. Είναι δηλαδή μία κυβέρνηση που δεν υπερασπίζεται τα ελληνικά συμφέροντα, άγεται και φέρεται από τρίτους και σε κάθε περίπτωση εφαρμόζει (και θα συνεχίσει να εφαρμόζει) πολιτικές που αντίκεινται στα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και παραβιάζουν κάθε λογική προκειμένου να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των εντολέων.

Κάποιοι κατηγορούν την συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου πως μετατρέπει την Ελλάδα σε Βόρεια Κορέα. Δυστυχώς, η Βόρεια Κορέα είναι πολύ καλύτερη από τον προορισμό της χώρας με τους συγκεκριμένους "καπετάνιους", οι οποίοι, όντας αδίστακτοι, μετατρέπουν την Ελλάδα σε μία σύγχρονη απομονωμένη διεθνώς Αλβανία του Εμβέρ Χότζα και για να ικανοποιήσουν τα προσωπικά τους όνειρα βυθίζουν την χώρα σε έναν ατελείωτο εφιάλτη...
Αυτή η κυβέρνηση, των λαθρεπιβατών της πολιτικής και των βυσοδομιστών της ελληνικής ιστορίας θα πρέπει να εκλείψει τάχιστα και να αντικατασταθεί από ένα σχήμα ανθρώπων που θα υπερασπίσουν τα αυτονόητα και όχι ανόητες πολιτικές ιδεοληψίες και σκοτεινές συμφωνίες...
Σε κάθε περίπτωση, σήμερα βρισκόμαστε στο ιστορικό σταυροδρόμι που πρέπει να επιλέξουμε εάν θα παραμείνουμε χώρα ή θα γίνουμε χώρος και εάν θα παραμείνουμε λαός ή θα γίνουμε (σε βάθος πάρα πολλών δεκαετιών) επαίτες και δούλοι... Δυστυχώς, σχεδόν το σύνολο του παρόντος πολιτικού προσωπικού εργάζεται υπέρ του απόλυτου εξανδραποδισμού και της απόλυτης υποταγής - κατοχής της χώρας,  αφού αποδέχεται την μετατροπή της Ελλάδας σε στρατόπεδο ανεπιθυμήτων (αυτό θα συμβεί με την δακτυλοσκόπηση των λαθρομεταναστών, οι οποίοι θα επιστρέφονται στην χώρα ταυτοποίησης σε περίπτωση που θα κηρύσσονται ανεπιθύμητοι στην Ευρώπη), σε διαλογητήριο εργατικού δυναμικού και, ταυτόχρονα σε έναν χώρο απόλυτης φτωχοποίησης του γηγενούς πληθυσμού ο οποίος θα αντικατασταθεί με ταχύτατους ρυθμούς από τους "πρόσφυγες". Το μεσοπρόθεσμα προσφερόμενο αντίτιμο αυτής της αυτοκτονικής αντεθνικής πολιτικής είναι η διατήρηση του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού στη νομή της λαθραίας εξουσίας μίας σύγχρονης μπανανίας...




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια