Αυτοκράτορας στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, κατέκτησε το 43ο πρωτάθλημα

Το γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 19ο λεπτό, πρώτο του Ισπανού άσου στο φετινό πρωτάθλημα, άνοιξε το δρόμο για τη νίκη των «ερυθρόλευκων» με 3-0 επί της Βέροιας και επέτρεψε στην πειραϊκή ομάδα να πανηγυρίσει από σήμερα το 43ο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Τρεις ημέρες μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Άντερλεχτ η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της, «απάντησε» με την κατάκτηση του τίτλου έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Super League, «διασκεδάζοντας» τις εντυπώσεις μετά την ήττα από την Άντερλεχτ και φτάνοντας στην 22η νίκη σε 24 συναντήσεις και το «16 στα 16» εντός έδρας απέναντι στη μακεδονική ομάδα.
Το παιχνίδι ήταν πολύ ευχάριστο, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά χαρίζοντας στους φιλάθλους καλό θέαμα και φάσεις. Ο Φουστέρ προειδοποίησε τους φιλοξενούμενους στο 6ο λεπτό με ένα μόλις άστοχο σουτ και 13 λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή, σε εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκες και αφού η μπάλα είχε βρει στο τείχος.
Η Βέροια απείλησε στο 27΄ και το 30΄ με τα σουτ των Γιουσούφ που απέκρουσε ο Ρομπέρτο και Ανάκογλου που έφυγε μόλις άουτ, ο Κασάμι υποχρέωσε τον Καντιμοίρη σε εντυπωσιακή επέμβαση στο 31΄, ενώ η κεφαλιά του ίδιου στο 44΄ έφυγε πάνω από το δοκάρι, για να απαντήσει με επικίνδυνο σουτ ο Μαγέφσκι στο 45΄, με την μπάλα να έχει την ίδια κατάληξη.
Στο 52΄ ο Μαγιέφσκι βρέθηκε απέναντι από τον Ρομπέρτο μετά την πάσα του Ναζλίδη, πλάσαρε με το αριστερό, αλλά ο σπουδαίος τερματοφύλακας έκανε εντυπωσιακή επέμβαση.
Στο 65΄ ο Φουστέρ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, όταν σε αντεπίθεση ο Σαλίνο έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κολοβός στόπαρε με το στήθος και ο Ισπανός βρήκε την μπάλα με τη μία για το 2-0 με αριστερό βολέ, «κλειδώνοντας» τη νίκη τίτλου και γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό, του οποίου αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους παίκτες.
Η συνέχεια ως το τέλος του αγώνα ήταν ένας μονόλογος των γηπεδούχων, με τον Γιώργο Καντιμοίρη να αναδεικνύεται σε εκείνο το διάστημα σε «μορφή» του παιχνιδιού, κάνοντας έξοχες επεμβάσεις στο ψαλίδι του Φορτούνη (73΄) και την κεφαλιά του Ντα Κόστα (82΄), πριν «γράψει» το 3-0 ο Πουλίδο στο 83΄, με το τρίτο γκολ του στο πρωτάθλημα σε πέντε αγώνες.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια