Όχι σε Ίμια Νούμερο 2

Λίγες ημέρες αφότου συμπληρώθηκαν 20 έτη από την προδοσία των Ιμίων και το όνειδος της ενδοτικής πολιτικής διαχείρισης της κρίσης από την κυβέρνηση Σημίτη, τα νερά του Αιγαίου βάφτηκαν ξανά κόκκινα από το αίμα Ελλήνων αξιωματικών.

Οι υποπλοίαρχοι Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας και, όπως έγραψε η εφημερίδα μας, «έπεσαν στο καθήκον, στην προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων» και «προστέθηκαν στο πάνθεον των ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού».

Η τιμή που πρέπει στα παλικάρια είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη. Οποιοι χύνουν το αίμα τους για να ποτίσουν το δέντρο της Ελευθερίας του Γένους είναι άξιοι της πατρίδας, και η κοινωνία αλλά και οι κρατικοί θεσμοί πρέπει να πράττουν τα δέοντα για τη μνήμη τους και την προστασία των οικογενειών τους.

Πρώτιστο μέλημα της Πολιτείας δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά η διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου στα βράχια της Κινάρου.

Το αίσχος του 1996, με το κουκούλωμα και τη σιγή ασυρμάτου που επιβλήθηκε από το καθεστώς Σημίτη για το «ατύχημα» το οποίο «έριξε» το ελικόπτερο με τους Βλαχάκο, Γιαλοψό και Καραθανάση, δεν είναι δυνατόν να επαναληφθεί - ειδικά από τη στιγμή που ήδη κυκλοφορούν ουκ ολίγα σενάρια, εικοτολογίες και φήμες για το πρόσφατο τραγικό συμβάν, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται περαιτέρω η ήδη αφόρητη ψυχολογική κατάσταση των οικείων των νεκρών αξιωματικών μας.

Φυσικά, το κλίμα καχυποψίας επιτείνεται και από τη στάση του κράτους-συμμορίας της Τουρκίας, που έσπευσε να αμφισβητήσει το δικαίωμα της Ελλάδας στην έρευνα και διάσωση στο κέντρο του Αιγαίου, και σχεδόν πάνω στον 25ο μεσημβρινό!

Οι Τούρκοι ζήτησαν από τα ελληνικά πτητικά και θαλάσσια μέσα, που επιχειρούσαν στην περιοχή για να εντοπίσουν και να διασώσουν το πλήρωμα του ελικοπτέρου, να αναφέρονται στις Αρχές της Τουρκίας!

Και για αυτό επιβάλλεται η διεξαγωγή εξονυχιστικής έρευνας για το συμβάν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια