Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν την Κυριακή στη μεγαλύτερη σιιτική συνοικία της συριακής πρωτεύουσας


Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν την Κυριακή σε διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στη μεγαλύτερη σιιτική συνοικία της συριακής πρωτεύουσας, κοντά στο σιιτικό τέμενος Σαγίντα Ζεϊνάμπ, ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Εσωτερικών.

«Δύο εκρήξεις που οφείλονται σε τρομοκρατική ενέργεια, από την ανατίναξη παγιδευμένου αυτοκινήτου και στη συνέχεια ενός καμικάζι, σημειώθηκαν στην περιοχή Σαγίντα Ζεϊνάμπ", μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση προσθέτοντας ότι υπάρχουν "πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες» ανέφερε το υπουργείο. Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν κτίρια να φλέγονται και συντρίμμια αυτοκινήτου κοντά στο τζαμί.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών, μετέδωσε ότι βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησαν την επίθεση.

Νωρίτερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Manar του Λιβάνου και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχαν μεταδώσει ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διπλή επίθεση. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στις εκρήξεις, η μια από τις οποίες προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο, αναφέρει το Παρατηρητήριο διευκρινίζοντας ότι δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη τι προκάλεσε την δεύτερη έκρηξη.

Στο τζαμί υπάρχει το μαυσωλείο της Ζεϊνάμπ, μιας από τις εγγονές του προφήτη Μωάμεθ. Πολλοί σιίτες προσκυνητές από το Ιράν, το Ιράκ, τις χώρες του Κόλπου και τον Λίβανο επισκέπτονται καθημερινά τον χώρο αυτό.

Τον Φεβρουάριο του 2015, το τζαμί αποτέλεσε στόχο επίθεσης αυτοκτονίας στην οποία τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σε σημείο ελέγχου κοντά στο τέμενος.

Τον ίδιο μήνα, έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο που μετέφερε λιβανέζους σιίτες προσκυνητές στο τζαμί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι, σε μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Μέτωπο αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

ΤΟ ΒΗΜΑ

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια