ΕΕ προς Τσίπρα! «Πνίξτε τους!»

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Αποκάλεσε «ηλίθιο» τον Αλέξη Τσίπρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Γελοίο» χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό η γερμανική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ντι Βελτ.
 
Σαν να μην έφταναν αυτά, τώρα απειλούν οι Γερμαναράδες και τα φερέφωνά τους την Ελλάδα με αποβολή ντε φάκτο από τη ζώνη Σένγκεν, αν δεν βάλει η χώρα μας το Πολεμικό Ναυτικό της να …πνίγει τους πρόσφυγες που προσπαθούν να έρθουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια!

«Κάρφωσε» δημοσίως ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας – και πολύ καλά έκανε – τι είπε ο Βέλγος υφυπουργός για το Άσυλο και τη Μετανάστευση Τέο Φράνκεν τη Δευτέρα, στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ για το προσφυγικό και μεταναστευτικό θέμα: «Πνίξτε τους μετανάστες!. Αυτό είπε ο Βέλγος. Είναι ποινικό αδίκημα, δεν μπορεί να το λέει» είπε στον Σκάι ο Γ. Μουζάλας. Την Τετάρτη θυμήθηκε ο Φράνκεν να «διαψεύσει» όσα είχε όντως πει τη Δευτέρα, μετά προφανώς από το «άγριο χέρι» που θα του είχαν βάλει και οι υπόλοιποι υπουργοί της βελγικής κυβέρνησης, καθώς είχε αποκαλύψει δημόσια αυτά που η βελγική κυβέρνηση συζητούσε στους κόλπους της εν κρυπτώ και παραβύστω. «Ουδέποτε κάλεσα τον Έλληνα συνάδελφό μου να προχωρήσει σε απωθήσεις μεταναστών, ακόμη και αν αυτό σήμαινε ότι θα πνίγονταν. Λυπάμαι βαθύτατα για τις γκροτέσκες (σ.σ. η λέξη σημαίνει «υπερβολικές σε βαθμό γελοιότητας») αυτές δηλώσεις» δήλωσε στο βελγικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπέλγκα. Η ουσία είναι ότι οι Γερμανοί και τα φερέφωνά τους, από τη στιγμή που διαπίστωσαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έσπασε», γίνονται όλο και πιο επιθετικοί εναντίον της χώρας μας. Τώρα απειλούν και μεθοδεύουν την αποβολή της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, αν η χώρα μας δεν αρχίσει να πνίγει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την Κομισιόν ως όπλο εναντίον της Ελλάδας προκειμένου να παρατείνουν τα μέτρα ελέγχου στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ. Αν η Κομισιόν ισχυριστεί σε έκθεσή της ότι υπάρχουν «σοβαρές και συνεχιζόμενες εξελίξεις στη φύλαξη των συνόρων» της Ελλάδας, αναφερόμενη φυσικά στα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, τότε θα ενεργοποιηθούν τα άρθρα 19 και 26 του Κώδικα Σένγκεν. Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία, η Αυστρία και άλλες χώρες που ήδη έχουν επιβάλει ελέγχους στα εσωτερικά τους σύνορα για έξι μήνες, θα μπορούν κατά τη βούλησή τους να παρατείνουν τους ελέγχους αυτούς μέχρι και δύο χρόνια. Παράλληλα, η κάθε χώρα της ζώνης Σένγκεν θα έχει το δικαίωμα να επιβάλει ελέγχους ακόμη και στους Έλληνες που θέλουν να ταξιδέψουν στις χώρες αυτές! Ακόμη και …βίζα μπορεί να μας ζητούν!!! Άντε μέσα στις συνθήκες αυτές, να τολμήσει ο Τσίπρας να ζητήσει «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους! Θα τον κατασπαράξουν οι Γερμαναράδες.

Σε ένα βαθύτερο επίπεδο αντιμετωπίζοντας το θέμα, διαπιστώνουμε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αφού διάλεξαν τους μορφωμένους μετανάστες (γιατρούς, μηχανικούς κ.λπ.) από τις αραβικές χώρες που χτύπησαν την πόρτα της Ευρώπης, δεν επιθυμούν πλέον την ενσωμάτωση των υπόλοιπων προσφύγων και μεταναστών, κάτω από το βάρος και των αντιδράσεων των λαών στις χώρες τους σε συνθήκες κρίσης, τις οποίες είχαν υποτιμήσει. Υποκρίνονται όμως ότι ξεχνούν οι χώρες της ΕΕ ότι αιτία των προσφυγικών ροών από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Λιβύη κλπ. , είναι τα ευρωπαϊκά εγκλήματα εναντίον των χωρών αυτών, με τους πολέμους που οργάνωσαν και έκαναν για να ανατρέψουν τα προηγούμενα καθεστώτα, τα οποία ήταν συμβιβασμένα με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αλλά δεν ήταν τυφλά όργανά τους. Προείχε για τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους η εξόντωση των καθεστώτων αυτών ως θυλάκων διαφοροποιήσεων. Τώρα όμως που ήρθε για τις ΗΠΑ και την ΕΕ η ώρα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των εγκλημάτων τους, καθόλου δεν τους αρέσει. Και οι μεν ΗΠΑ που βρίσκονται στην άλλη άκρη της γης, κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν πρακτικά. Η Ευρώπη όμως πώς να σταματήσει τις προσφυγικές ροές; Έχουν φυσικά αρνηθεί να ρωτήσουν τον πληθυσμό του Ιράκ, αν προτιμούσε τον Σαντάμ Χουσεΐν ή τα τρία ντε φάκτο ιρακινά κράτη που δημιούργησε ο πόλεμος, με τους τζιχαντιστές να λυμαίνονται τα δυτικά τμήματα κυρίως της σουνιτικής περιοχής, αλλά και κάποια κομμάτια της σιιτικής και της κουρδικής περιοχής – κράτους; Ρώτησαν τους Λίβυους αν προτιμούσαν τον Καντάφι ή τις σημερινές δύο Λιβύες των φυλάρχων; Προφανώς και αδιαφορούν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, αν οι Αφγανοί προτιμούσαν τον Νατζιμπουλάχ ή τους πολιτικούς κανίβαλους των ταλιμπάν.

Αυτό όμως που για τις ΗΠΑ και την ΕΕ είναι ζήτημα θεωρίας, για τους Ιρακινούς, τους Λίβυους, τους Σύριους, τους Αφγανούς – δηλαδή για πάνω από 80 εκατομμύρια ανθρώπους – είναι η αφόρητη καθημερινότητα από την οποία βασανίζονται σε όλη τη ζωή τους από τότε που επήλθαν αυτές οι αλλαγές. Λογικό είναι να θέλουν να φύγουν από τη ζωή αυτή, όσοι μπορούν. Γι’ αυτό και λέμε ότι το πρόβλημα με τους πρόσφυγες είναι άλυτο για την Ευρώπη χωρίς αλλαγή, ριζική αλλαγή πολιτικής.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια