«Αν είναι να φύγουμε, θα φύγουμε με εκλογές» - Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

 Όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου – Ποιο είναι το όριο που έχει τεθεί για τις περικοπές των συντάξεων


Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις στο επόμενο δίμηνο, καθώς ακολουθώντας την τακτική του καλοκαιριού οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το σχοινί ως το τέρμα όπως και τη διαπραγμάτευση.

Από την άλλη η κυβέρνηση αναγνωρίζει τους κινδύνους που κρύβει η διαπραγμάτευση για την ίδια. Μάλιστα, έχει αρχίσει να συζητά τα όρια που διαθέτει για έναν συμβιβασμό με τους δανειστές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, σε κλειστή σύσκεψη κορυφαίων υπουργών ελήφθη η εξής απόφαση: «δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να κόψουμε κύριες συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ». Την ίδια στιγμή, αφέθηκε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση αδιεξόδου. «Αν είναι να φύγουμε, θα φύγουμε με εκλογές. Οικουμενική κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή ή κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δεχθεί» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Διεύρυνση κυβερνητικής πλειοψηφίας
Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας μόνο με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη της Φώφης Γεννηματά. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, όμως, αναμένονται έντονες αντιδράσεις από τους Ανδρέα Λοβέρδο και Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να διαταχθεί η ισορροπία με τους ΑΝΕΛ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια