Πρώτες ματιές στο Google Glass 2

Ματιές στη δεύτερη έκδοση του Google Glass επέτρεψε η Google, με τον αμερικανικό κολοσσό να υποδεικνύει ότι τα – εν πολλοίς αμφιλεγόμενα- «έξυπνα» γυαλιά μπορούν να σημειώσουν επιτυχία, κινούμενα σε μια εντελώς νέα, διαφορετική κατεύθυνση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, οι υπάρχουσες διαρροές και φωτογραφίες δείχνουν πως η «νέα γενιά» γυαλιών είναι μεγαλύτερη και πιο συμπαγής, ενώ διαθέτει και νέα εσωτερικά τμήματα. Σημειώνεται πως η εταιρεία φαίνεται να ακολουθεί νέα, διαφορετική στρατηγική, επιδιώκοντας να τα πουλήσει κυρίως σε επαγγελματικό/ βιομηχανικό κοινό και όχι στο ευρύ καταναλωτικό.
Τα νέα γυαλιά έχουν νέο επεξεργαστή και άλλα εξελιγμένα τμήματα, έτσι ώστε να «τρέχουν» ταχύτερα, καθώς και αυξημένη διάρκεια ζωής μπαταρίας. Ακόμη, το όλο «πακέτο» θα είναι αδιάβροχο και γενικά πιο ανθεκτικό. Πάντως, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, η Google φαίνεται ότι θα τα διαθέτει μόνο μέσω ειδικού προγράμματος, που θα τα αποστέλλει απευθείας σε εταιρείες, οι οποίες θα μπορούν να «φορτώνουν» εξειδικευμένο, custom λογισμικό.
Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό ποιες εταιρείες θα αγοράσουν τα γυαλιά, αν και κάποιες προηγούμενες αναφορές έδειχναν προς την κατεύθυνση επαγγελματιών του χώρου της Υγείας και σχεδιαστές.

Οι φωτογραφίες υποβλήθηκαν στην Federal Communcations Commission στις αρχές του Δεκεμβρίου και είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα σε αυτή την εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει την πρώτη έκδοση του Google Glass τον Μάρτιο του 2014, διευρύνοντας σταδιακά τη διάθεσή τους, για να σταματήσει ωστόσο την πώλησή τους, υποσχόμενη ότι θα τα φέρει πίσω κάποια στιγμή.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια