Πτήση με προσωπική συσκευή πτήσης - jetpack γύρω από το Άγαλμα της Ελευθερίας | Βίντεο

Ο Αυστραλός επιχειρηματίας Ντέιβιντ Μέιμαν έγινε στις 4 Νοεμβρίου ο πρώτος αεροπόρος που πέταξε με προσωπική συσκευή πτήσης – jetpack γύρω από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Jetpack Aviation, ο Μέιμαν απέδειξε, με την πτήση του πάνω από τον ποταμό Χάντσον, τη βιωσιμότητα των προσωπικών συσκευών πτήσης, στο αποκορύφωμα μιας πορείας 10 ετών για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας ελαφράς, wearable ιπτάμενης συσκευής, που επιτρέπει στον χρήστη της να πετά μόνος του.
Το JB-9 είναι αρκετά μικρό για να αφεθεί στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, αλλά αρκετά ισχυρό για να πάει τον χρήστη του σε ύψος χιλιάδων ποδών. Η συσκευή έχει λάβει έγκριση από την FAA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και την αμερικανική Ακτοφυλακή, και αναπτύχθηκε από τον Μέιμαν και τον διάσημο εφευρέτη της βιομηχανίας του Χόλιγουντ, Νέλσον Τάιλερ.
Οι δημιουργοί του «miniature jet-turbine» JB-9 υπογραμμίζουν την ασφάλειά του, σε συνδυασμό με τις υψηλές επιδόσεις του. Η ανάπτυξή του έγινε υπό συνθήκες μυστικότητας και κόστισε εκατομμύρια δολάρια – ωστόσο έχει καταγραφεί, μέσα σε διάστημα 8 ετών, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ.
Ο Μέιμαν – με επιχειρηματική δραστηριότητα στους χώρους της τεχνολογίας και των εξορύξεων, αλλά και το όνειρο να γίνει ένας πραγματικός «Ironman», σαν τον Τόνι Σταρκ των κόμικ και του σινεμά - κάνει λόγο για μια απίστευτη εμπειρία, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν προοπτικές για μια τεράστια νέα βιομηχανία οικονομικών προσωπικών συσκευών πτήσης. «Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την τεχνολογία» τονίζει.




Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για το μόνο επίτευγμα του τελευταίου καιρού στον χώρο, καθώς τον γύρο του Ίντερνετ έκανε πριν λίγες ημέρες βίντεο με τους «Jetmen», Υβ Ρόσι και Βενσάν Ρεφέ, οι οποίοι πέταξαν, με τις συσκευές τους στην πλάτη, δίπλα σε ένα Airbus A-380 της Emirates στο Ντουμπάι – σε μια επίδειξη που διοργανώθηκε από την Xdubai σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία και τις τοπικές αρχές.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια